AM en JINC werken samen om kinderen uit achterstandswijken een goede start te geven

18 januari 2022

Gebiedsontwikkelaar AM is sinds vandaag trotse partner van non-profitorganisatie JINC. Met deze samenwerking helpen AM en JINC kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt.

Foto v.l.n.r.: Hanne van der Aa (projectmedewerker JINC), Ronald Huikeshoven (directievoorzitter AM), Nick Stallen (projectontwikkelaar AM), Rosanne Joosse (projectmedewerker JINC), Conny Duel (HR business partner AM)

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben even veel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kansen om hun talenten te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

AM draagt financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De ervaring is dat de expertise van professionals jongeren inspireert en bijblijft, en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft.

Eerlijke kans

Daniël Roos, directeur van JINC: “Ieder kind verdient een eerlijke kans voor de toekomst. Wij proberen hen die te geven, maar we zouden dat niet kunnen doen zonder onze partners. Daarom zijn we ontzettend blij dat we AM mogen verwelkomen.”

“Als maatschappelijk betrokken gebiedsontwikkelaar leveren wij met de ontwikkeling van duurzame en gezonde leefomgevingen een waardevolle bijdrage aan onze samenleving. Wij steunen het initiatief van JINC van harte en zetten ons in om dit daar waar mogelijk met onze collega’s te ondersteunen”, aldus Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM.

AM startte recent ook een samenwerking met Jantje Beton om zo kinderen meer bij haar ontwikkelingen te betrekken en van Nederland een speelvriendelijk land te maken waar kinderen gelukkig en gezond opgroeien. Kijk voor meer informatie in de uitgave AMuse Kids.