AM en BPD geven startsein voor bouw 78 koopwoningen in Het Dorpshart in Hoef en Haag

14 juli 2022

Na een succesvolle verkoop is gisteren de bouw van de vierde fase van het Dorpshart, deelgebied van het nieuwe dorp Hoef en Haag, officieel gestart. In opdracht van Hoef en Haag CV (een samenwerking van AM en BPD) bouwt BAM Wonen in deze fase 78 koopwoningen, waaronder: rijwoningen, beneden- bovenwoningen, herenhuizen en twee-onder-één kap woningen. Deze fase van het Dorpshart is een vervolg op de succesvolle eerdere fasen en wordt gerealiseerd in Oudhollandse stijl. Wethouder Ton van Maanen van de gemeente Vijfheerenlanden verrichtte samen met toekomstige bewoners de officiële handeling voor deze 78 woningen. De ontwerpen zijn van BAM Advies en Engineering en van Weusten Liedenbaum Architecten.

Foto v.l.n.r.: Arjen van Dijk (AM), kopers, Ton van Maanen (wethouder gemeente Vijfheerenlanden)

Ton van Maanen: “Als wethouder van o.a. de kern Hoef en Haag ben ik enorm blij met deze stap. We willen als gemeente Vijfheerenlanden bouwen aan een gemeente waar voor iedereen een heerlijke plek om te wonen is. Waar voor iedereen een thuis is!”

“Met de start van de bouw van 78 koopwoningen in deze volgende fase van het Dorpshart verwelkomen we straks de grootste groep nieuwe bewoners in het dorp tot nu toe. Op dit moment wonen er zo’n 800 huishoudens in Hoef en Haag en wordt binnenkort de 1000e woning verkocht, zegt Arjen van Dijk, projectdirecteur van Hoef en Haag CV.

Over Het Dorpshart

Het Dorpshart van Hoef en Haag is een gezellige wijk en is met haar dorpse karakter mede gericht op bewoners die prijs stellen op sociale contacten. De Brink is het hart van het dorp, waar zich voorzieningen als een supermarkt, school, kinderopvang en winkels bevinden en waar plaats is voor ontmoeten. De woningen worden gerealiseerd in Oudhollandse stijl, zoals je dat terugziet in oude lintdorpen. Het parkeren vindt met name plaats op binnenterreinen. Hierdoor blijven de straten en hofjes autoluw en krijgen kinderen alle ruimte om veilig buiten te spelen.
Woningen in het Dorpshart voldoen (ruim) aan de laatste richtlijnen voor duurzaamheid. Een volledig nieuw huis, vrij van gas en voorzien van hoogwaardige isolatie. Alle woningen krijgen een lucht water warmtepomp die omgevingswarmte afzuigt, comprimeert en gebruikt voor het opwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning (vloerverwarming). Efficiënt, zonder gebruik van fossiele brandstoffen en schoon. Tevens worden de woningen in Dorpshart 4F voorzien van een materialenpaspoort en worden de bergingen klimaatadaptief ingericht met een mos-sedumdak.

Over Hoef en Haag

Hoef en Haag CV (een samenwerking van AM en BPD) ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag. In het dorp worden in de periode tot 2028 circa 1.800 woningen gebouwd. Komend jaar wordt de mijlpaal van duizend verkochte woningen bereikt. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de rivier de Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen en dichtbij hartje Utrecht. Hier wonen mensen echt dorps-landelijk en toch vlakbij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Deze woonsferen zorgen gezamenlijk voor een aantrekkelijk woonklimaat voor een breed publiek in een nieuw, duurzaam dorp, waar gelukkig wonen en sociale cohesie worden gestimuleerd. Kijk voor meer informatie op www.hoefenhaag.nl.