AM en BAM Wonen verwerven projecten van Gebroeders Blokland Groep

15 juni 2023

15 juni 2023 – Gebiedsontwikkelaar AM en BAM Wonen nemen een aantal projecten van de Gebroeders Blokland Groep uit Hardinxveld-Giessendam over. Deze verwerving werd bekendgemaakt tijdens de Provada. AM en BAM Wonen verwerven verschillende locaties voor nieuw te ontwikkelen woongebieden in Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. Het totaal aantal woningen is ongeveer 500 woningen in Leiderdorp, Sliedrecht, Rockanje, Numansdorp, Goudswaard, Veenendaal en een locatie in West-Brabant. De aankoop past binnen de focusstrategie van AM en BAM Wonen waarmee zij hun activiteiten en planvoorraad in het economisch kerngebied verder uitbreiden. Blokland heeft in de loop van jaren een omvangrijke ontwikkelportefeuille opgebouwd en creëert, door de verkoop, ruimte voor nieuwe projecten.

Foto v.l.n.r.: Dinant te Brinke (directievoorzitter BAM Wonen), René Biesheuvel (directeur Gebroeders Blokland) en Ronald Huikeshoven (directievoorzitter AM).

Uitbreiding bestaande planvoorraad

De verwerving sluit goed aan op de acquisitiestrategie van AM in Zuid-Holland en op een verdere versterking van de positie in de regio’s Leiden en Drechtsteden. De verworven locaties Elisabethhof in Leiderdorp en Baanhoek West in Sliedrecht bieden ruimte voor de ontwikkeling van in totaal ongeveer 275 tot 300 woningen.

In de verwerving zitten voor BAM Wonen woningbouwprojecten in Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Het gaat om de locaties Groenpoort in Veenendaal, Duinrand in Rockanje, Fortlaan in Numansdorp en een 50% deelneming in Westdijk in Goudswaard en nog een locatie in West-Brabant. In totaal is dit een volume van circa 200 woningen.

“Wij zijn overtuigd van de kracht van de regionale woningmarkt van Zuid-Holland, waartoe de verworven posities behoren”, aldus Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM. ”Wij geloven in de kwaliteit en de potentie van de betreffende ontwikkellocaties in Sliedrecht en Leiderdorp. Wij zullen met grote inzet en toewijding onze bijdrage leveren om hier een onderscheidend en aantrekkelijk woon- en verblijfsgebied te realiseren.”

Dinant te Brinke, directievoorzitter BAM Wonen: “Met deze mooie uitbreiding van de eigen ontwikkelportefeuille, zetten we onze ambities als duurzame ontwikkelende bouwer kracht bij. We zien kansen voor de grootschalige inzet van de Flow-woning, waarmee we snel betaalbare woningen kunnen realiseren, met hout als duurzame basis en off-site gebouwd. Samen met de betrokken partijen zetten we zo de volgende stap in toekomstbestendig bouwen.”

René Biesheuvel, directeur Gebroeders Blokland vult aan: “Als regionale ontwikkelaar en bouwteampartner, nemen we risicodragend posities in én bouwen we ook voor andere opdrachtgevers. Met de verkoop behouden we een mooie portefeuille welke past bij onze daadkrachtige organisatie. Daarnaast biedt het ons ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en bouwteamopdrachten.”

De drie partijen hebben het proces van verkoop constructief doorlopen onder begeleiding van Deloitte Real Estate.