Nieuws

AM één van de internationale pilotdeelnemers van het nieuwe WELL for Residential Programma

1 februari 2024

1 februari 2024 – Het project Hollandse Meesters in Amstelveen van gebiedsontwikkelaar AM is het eerste én enige project in Nederland dat deelneemt aan het nieuwe WELL for residential programma van het International WELL Building Institite (IWBI). Het WELL for residential programma is gebaseerd op de bewezen principes van de WELL Building Standard (WELL) en omvat 25 pilotdeelnemers wereldwijd en bijna 30.000 ingeschreven woningen.

Het doel van het programma is het vaststellen van een nieuwe wereldwijde standaard voor gezondere en veerkrachtigere huizen. Het WELL for residential programma, gebaseerd op de bewezen principes van de WELL Building Standard (WELL) en de tien WELL concepten, biedt meer dan honderd strategieën om woningen te creëren die prioriteit geven aan gezondheid, comfort en welzijn van de bewoners. Het nieuwe raamwerk is ontworpen voor bouwers en ontwikkelaars, exploitanten, architecten en ontwerpers en huiseigenaren en is van toepassing op zowel eengezinswoningen als appartementen.

Pilot deelnemers

Vijfentwintig pilotdeelnemers hebben toegezegd WELL for residential te implementeren in gezamenlijk bijna 30.000 woningen in zowel eengezinswoningen als appartementen. De projecten zijn wereldwijd verspreid over tien landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, China, Japan, Australië, Saoedi-Arabië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Montenegro en Nederland.

Het WELL for residential programma wil een oplossing bieden om de wereldwijde woningmarkt te transformeren en ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht hun achtergrond, toegang heeft tot een woning die hun gezondheid verbetert en hen in staat stelt gezondere beslissingen te nemen. Bij de ontwikkeling van het programma is gebruik gemaakt van twee jaar input vanuit de sector, marktinzichten en aanbevelingen van wereldwijd gerenommeerde deskundigen.

Hollandse Meesters

Design for wellbeing is één van onze impactthema’s. Met doordachte keuzes voegen wij gezonde jaren toe aan de levens van bewoners en gebiedsgebruikers. We creëren een verantwoorde, vitale omgeving die jong en oud uitnodigt om in beweging te komen en het beste uit zichzelf te halen. Hollandse Meesters in Amstelveen is een duurzaam gebouw in een artistiek en verfijnd ontwerp. Het gebouw kent een basis van zes woonlagen met daarop twee torens, één voor de koopwoningen en één voor de huurwoningen.

Meer informatie over de lancering van het WELL for residential programma lees je hier.