Nieuws

Afronding van ‘De Poort van Landgoed Wickevoort’ in Cruquius nabij

21 april 2023

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is op symbolische wijze de bouw van (deelplan) het Zuidelijk Poortgebouw in de duurzame gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius gestart. Het Poortgebouw is onderdeel van de noordelijke toegang tot het landgoed. Deze toegang bestaat uit twee aansprekende (poort)gebouwen die verbonden zijn door een onder architectuur ontworpen landgoedmuur met een toegangspoort.

Foto v.l.n.r.: Jurgen Nobel, Frank Hooijschuur, Miranda Gosewehr (koper) en Peter Heuvelink

Wethouder Jurgen Nobel (gemeente Haarlemmermeer), Peter Heuvelink (directeur AM Noordwest) van gebiedsontwikkelaar AM,  Frank Hooijschuur (directeur KBK Bouwgroep) hebben, samen met de toekomstige bewoners en adviseurs, het officiële startsein gegeven voor de bouw van dit bijzondere Poortgebouw. In het gebouw komen 36 koopappartementen die elk, in de stallinggarage, beschikken over een eigen parkeerplaats.

Het pand is voorzien van zonnepanelen op het dak en heeft een uitstekende isolatie met automatisch geregelde ventilatie. De appartementen zijn zeer energiezuinig en hebben een hoog afwerkingsniveau waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van duurzame producten. Bovendien worden deze standaard al zeer compleet opgeleverd met bijvoorbeeld vloerverwarming met koeling door de gehele woning, verdiepingshoge binnendeuren, betegeling in badkamer tot plafond, luxe sanitair, een hoge stelpost voor de keuken.

Landgoed Wickevoort is een gebiedsontwikkeling van gebiedsontwikkelaar AM. Het ontwerp van het Zuidelijk Poortgebouw komt van M3H architecten. Het stedenbouwkundig- en landschapsplan zijn ontworpen door VenhoevenCS en Landlab. Naar verwachting wordt het project eind 2024 opgeleverd.