Zorginstelling Sint Jacob en Ontwikkelcombinatie 023 tekenen overeenkomst voor nieuwe revalidatiekliniek in Haarlem

Zorginstelling Sint Jacob en de Ontwikkelcombinatie 023 hebben vandaag de turnkey-overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en afname van een nieuw te bouwen revalidatiekliniek langs de Schipholweg in Haarlem. De Ontwikkelcombinatie 023, een samenwerkingsverband van AM, Bouwfonds, Slokker Vastgoed en Ymere, realiseert voor Sint Jacob een vier verdiepingen tellend gebouw met restaurant, winkel en behandelruimtes, in totaal 6700 m².

Anitra Louwers (Sint Jacob) en Frank Klomp (AM)

In de revalidatiekliniek levert Sint Jacob straks excellente zorg aan negentig ouderen die herstellen van een herseninfarct of bijvoorbeeld een gebroken heup. Daarnaast is ook ruimte aanwezig voor poliklinische revalidatiezorg. In het gebouw worden moderne zorg- en revalidatievoorzieningen gecombineerd met de dienstverlening en gastvrijheid van een hotel. Deze combinatie van voorzieningen in één gebouw is nu nog niet aanwezig in de regio Haarlem.

Het zorghotel is ontworpen door de Haarlemse architecten Klous + Brandjes. De accommodatie maakt deel uit van het stedenbouwkundig plan van De Entree van Haarlem. De Entree wordt gerealiseerd tussen de Schipholweg en Boerhaavelaan in het zuidoosten van Haarlem. Deze nieuwe wijk heeft een ruime opzet en wordt gecreëerd rondom een grote centrale waterpartij, omringd door recreatie- en groenvoorzieningen. Het aanbod bestaat uit zowel appartementen, stadswoningen als herenhuizen alsmede commercieel en maatschappelijk vastgoed. Zie voor meer informatie: www.entreevanhaarlem.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media