Zeeuwse ontwikkelende partners voor Claverveld fase 1

VLISSINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft AM Zeeland en Zeeland Wonen geselecteerd voor de projectmatige ontwikkeling van ca. 55 woningen in de eerste fase van Claverveld. Beide Zeeuwse partijen zijn na een selectietraject geselecteerd. De komende maanden gaan AM Zeeland en Zeeland Wonen in samenwerking met de gemeente en middels meedenk-bijeenkomsten hun plannen voor Claverveld uitwerken.

Selectie partijen

De gemeente Vlissingen heeft een selectietraject doorlopen om uiteindelijk twee partijen te selecteren. Om voor selectie in aanmerking te komen hebben geïnteresseerden partijen hun visie op Claverveld, het woningbouwprogramma en het type woningen gegeven. AM Zeeland en Zeeland Wonen hebben beide een visie ingediend die aansluit bij de ambities van de gemeente Vlissingen.

Ambitie

Het college heeft veel vertrouwen in de ontwikkeling van Claverveld als nieuwe, frisse en groene woonwijk voor Vlissingen. Met de selectie van AM Zeeland en Zeeland Wonen zet het college een nieuwe stap richting de bouw van de woningen. Ambitie is om eind 2018 met de bouw van de eerste fase te beginnen.

Uitwerking in samenspraak met toekomstige bewoners

AM Zeeland en Zeeland Wonen gaan samen met de gemeente de plannen uitwerken. Hierbij gaan zij actief de samenwerking aan met toekomstige bewoners. Dit gebeurt onder meer door middel van meedenk-bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst, in april 2017, was succesvol. De resultaten van deze bijeenkomst heeft de gemeente meegenomen in de selectie van de ontwikkelende partners. De volgende meedenk-bijeenkomst is op 4 juli 2017.

Verschillende woningtypes in Claverveld, focus op hoger segment

Een van de bevindingen van de eerste bijeenkomst was de vraag naar levensloopbestendige woningen. Zowel AM Zeeland als Zeeland Wonen ziet kansen om dit type woningen te gaan bouwen in Claverveld. Daarnaast worden in Claverveld met name woningen in het hogere segment voorzien, zoals twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande woningen. De gemeente Vlissingen zal zelf nog ongeveer 30 vrije kavels uitgeven in de eerste fase van Claverveld.

Meedenk-bijeenkomst 4 juli

Op dinsdag 4 juli as. is de volgende meedenk-bijeenkomst voor Claverveld. Geïnteresseerden kunnen dan ook kennis maken met AM Zeeland en Zeeland Wonen.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media