WTC Utrecht eerste kantoor in Nederland met een WELL-certificering

CBRE Global Investors en BAM Bouw en Techniek gaan gezamenlijk het WTC Utrecht voorzien van een WELL Building Standard™ certificaat. Dit certificaat maakt inzichtelijk dat het gebouw voldoet aan hoogste normeringen voor de gezondheid en welzijn van de toekomstige gebruikers. WTC Utrecht wordt hiermee het eerste kantorengebouw in Nederland waaraan het WELL Building Standard™ certificaat zal worden toegekend.

naamloos-1

De WELL Building Standard™ is een systeem dat zich richt op het meten, certificeren en het bewaken van de gebouwkenmerken die van invloed zijn op de gezondheid en welzijn van de gebruikers van een gebouw. WELL wordt beheerd door de Internationale WELL Building Institute ™ (IWBI).

WTC Utrecht, met 32.000 m² kantoor, horeca en retail naast het Centraal Station in Utrecht, wordt op dit moment gerealiseerd door BAM Bouw en Techniek in opdracht van het CBRE Dutch Office Fund, een investeringsfonds van CBRE Global Investors. De bouwwerkzaamheden zijn in juni 2016 gestart, oplevering van WTC Utrecht is gepland voor begin 2018.

Jaap Snellen, Head of Asset Management, CBRE Dutch Office Fund: “De strategie van het CBRE Dutch Office Fund richt zich op het investeren in en creëren van inspirerende werkomgevingen op dynamische locatie met innovatieve dienstverlening. Dit doen we onder andere omdat het belang van inspirerende werkomgevingen steeds groter wordt wanneer het gaat om het binden van getalenteerde werknemers. WTC Utrecht wordt het gebouw in Utrecht wat aan die verwachtingen gaat voldoen. Met het WELL certificaat onderstrepen we het belang wat wij hechten aan een gezonde werkomgeving voor gebruikers”.

Jaap Hazeleger, Directeur BAM Bouw en Techniek: “Duurzaamheid is een commodity geworden, de toekomst ligt op health & wellbeing van de mens. De belangrijkste asset voor ondernemingen is het arbeidskapitaal. De war-on-talent, het boeien en binden van millennials vraagt om een ander type huisvesting en procesbenadering. Voor BAM Bouw en Techniek is dit een van de speerpunten voor de komende jaren”, waarbij zusteronderneming AM Real Estate Development leidend is bij het ontwikkelen van nieuwe concepten voor gezonde werkomgevingen. Deze procesverandering moet vastgoed meer waardevast maken en huurders langer binden doordat ingezet wordt op een hogere productiviteit van hun arbeidskapitaal. Wij zijn ervan overtuigd dat hier de toekomst ligt”.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media