Woon- en verblijfsfunctie Stationsgebied Amsterdam-Noord versterkt met 361 appartementen en twee hotels

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Blauwhoed, verenigd in de ontwikkelcombinatie CZAN, geven het Stationsgebied Amsterdam-Noord een nieuwe kwaliteitsimpuls als woon- en verblijfsgebied met de ontwikkeling en realisatie van 184 huurappartementen, 177 studentenappartementen, twee hotels en bijbehorende voorzieningen. CZAN heeft hiertoe overeenkomsten gesloten met de gemeente Amsterdam, Altera Vastgoed, Woonstichting De Key, Hotel Noord Holding en Heddes Bouw & Ontwikkeling. Het plangebied, kavel 1N2, ligt ten westen van het Station Noord (beginpunt Noord/Zuidlijn). De start van de bouw vindt plaats aan het eind van het eerste kwartaal 2019. De oplevering staat gepland voor medio 2021.

Diversiteit

De invulling van kavel 1N2 bestaat uit: 184 huurappartementen, één commerciële ruimte, 177 studentenappartementen, twee viersterren hotels met in totaal 304 kamers en 140 parkeerplaatsen. Door de ligging direct naast Station Noord zijn de toekomstige bewoners en bezoekers verzekerd van een uitstekende verbinding met de stad. De bebouwing bestaat uit een onderbouw van negen etages. Daarnaast komen twee torens; één van dertien etages en één van 23 etages. Door een grote variatie in de geveluitwerking, kozijnopeningen, buitenruimten en dakranden krijgen de verschillende panden een heel eigen uitstraling. Het ontwerp is gemaakt door Klunder Architecten uit Rotterdam. De realisatie van de totale ontwikkeling is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling uit Hoorn.

Huurappartementen

Altera Vastgoed wordt eigenaar van de 184 huurappartementen, de commerciële ruimte en 106 parkeerplaatsen. De appartementen variëren van één- tot vierkamerappartementen, met een oppervlak uiteenlopend van 43m²– 123m² . Alle appartementen zijn voorzien van een hoog afwerkingsniveau en een ruime buitenruimte. Vanuit de appartementen hebben de bewoners zicht op groene daken bedekt met sedum. De hoger gelegen appartementen hebben zicht op de stad of het buitengebied buiten de ring A10.

Meer informatie over de huurwoningen is te vinden op: www.hureningaredunord.nl

Studentenappartementen

De 177 betaalbare studentenappartementen bevinden zich in de toren met dertien etages en zijn eigendom van Woonstichting De Key. De Key zal de studentenwoningen te zijner tijd verhuren door middel van campuscontracten of een tijdelijk contract voor internationale studenten.

Hotels

Hotel Noord Holding wordt eigenaar van de twee viersterren hotels en 34 parkeerplaatsen. De hotels bevinden zich in twee bouwvolumes in de onderbouw van negen etages. Eén hotel beschikt over 110 kamers en het andere hotel beschikt over 194 kamers. Beide hotels maken gebruik van een gedeelde restaurant- en keukenvoorziening.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media