Wonen op Enka geeft startsein bouw loftwoningen in Bitterzoutloods Op Enka in Ede

Officiële handeling door wethouder Johan Weijland

Wonen op Enka C.V. (een samenwerkingsverband van AM en A.S.R. Vastgoed Ontwikkeling) is gestart met de renovatie en verbouw van de monumentale Bitterzoutloods naar loftwoningen Op Enka in Ede. In het historische pand komen vijftien unieke loftwoningen. Vrijdag 6 november is er een feestelijke bijeenkomst in het kader van de start bouw voor de toekomstige bewoners en andere betrokkenen. Wethouder Johan Weijland verricht hierbij de officiële handeling. Alle woningen zijn verkocht en worden naar verwachting eind 2016 opgeleverd.

AI Bitterzoutloods achterzijdelr
Op Enka bestaat in totaal uit circa 1.300 woningen en een commercieel programma van circa 30.000 m2. Inmiddels zijn circa 360 woningen opgeleverd of in aanbouw.

Bitterzoutloods
In de Bitterzoutloods worden vijftien individuele lofts gerealiseerd. Met respect voor het gebouw en behoud van de kenmerkende, historische details, wordt een oude zoutloods met rijksmonumentstatus getransformeerd naar een nieuwe unieke woonlocatie met eigentijdse voorzieningen. Het ontwerp van de woningen komt van architect Joep van der Veen van Bokkers van der Veen Architecten. De restauratie is in handen van de firma Schakel & Schrale. Na de restauratie van het gebouw volgt de afbouw van de woning door het maken van een nieuwe woning in de monumentale schil.

De woningen met een breedte van 5,30 meter, zijn maar liefst vijftien meter diep en hebben een woonoppervlakte variërend van 127 tot 148 m2. Behalve de hoekwoningen die zijn voorzien van royale raampartijen, variëren de tussenwoningen onder meer door aanwezigheid van een perron aan de voorgevel en/of achtergevel. Deze perrons met een karakteristieke overkapping worden in ere hersteld. Het perron biedt via het aanwezige bordes toegang tot de tuin met een diepte van ruim veertien meter. Kopers zijn in staat gesteld hun persoonlijke voorkeuren met de architect uit te werken. Hierdoor zijn alle woningen uniek en worden geheel naar wens van de toekomstige bewoners gerealiseerd. De prijzen van de woningen waren vanaf € 269.900 v.o.n.

Voor meer informatie over de wijk en het woningaanbod zie www.ede-enka.nl of kijk op www.facebook.com/openkaede.nl.
Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media