Wonen in Zuidas Amsterdam krijgt nieuwe kwaliteitsimpuls met appartementencomplex Xavier

AM en BPD ontwikkelen 159 luxe woningen aan Gustav Mahlerlaan.

De Zuidas in Amsterdam als internationale toplocatie voor wonen, werken en recreëren krijgt er een bijzonder wooncomplex bij. AM en BPD ontwikkelen aan de Gustav Mahlerlaan het nieuwbouwproject Xavier, bestaande uit 159 luxe koop- en huurappartementen, 4 commerciële ruimten van in totaal 275 m² en een parkeergarage met 122 plaatsen.

1742,1 AM - Zuidas blok 4 - Cam 1_300dpiLR

Het ensemble bestaat uit een 75 meter hoge woontoren van 22 bouwlagen en twee lagere woongebouwen van 7 bouwlagen. De 49 koopappartementen bevinden zich op de 11e tot en met de 22e bouwlaag van de woontoren. In de kleine woongebouwen en het onderste deel van de woontoren komen 110 huurappartementen. Vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance neemt deze huurappartementen in portefeuille namens een van haar klanten.

De koopappartementen hebben een woonoppervlakte van circa 65 tot circa 315 m² en de huurappartementen zullen circa 65 tot circa 110 m² aan woonoppervlakte hebben. Er is een grote variatie in woningtypen. De indeling en de afwerking van de koopwoningen worden grotendeels door de kopers zelf bepaald.

Exclusief exterieur en interieur

De exclusieve uitstraling van de markante woontoren beperkt zich niet tot de buitenkant. De royale centrale entree naar de appartementen krijgt de statige en markante uitstraling die bij Xavier past. Ook achter de gevels krijgt Xavier karakter. De appartementen hebben een kwalitatief hoog afwerkingsniveau, hoge plafonds en veel lichtinval dankzij de grote raampartijen. De meeste koopwoningen hebben een buitenruimte op het zuiden, zodat de bewoners optimaal van de zon en het uitzicht kunnen genieten. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd met 122 plaatsen. Xavier is een ontwerp van KENK Architecten te Amsterdam. Het complex is een vervolg op het succesvol verkochte appartementengebouw OpZuid, tevens een ontwikkeling van AM en BPD.

Planning

Naar verwachting start de bouw van Xavier in het tweede kwartaal van 2016. De oplevering staat gepland voor eind 2018. De realisatie is in handen van Waal Bouw. De verkoopprijzen zullen bij de start van de verkoop, na de zomer van 2016, bekend worden gemaakt. Meer informatie over het project is te vinden op www.xavier020.nl en www.hureninxavier.nl.

Profiel AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Profiel BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 320.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep.

Profiel Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Syntrus Achmea Real Estate & Finance financiert, ontwikkelt en investeert in vastgoed en hypotheken in opdracht van pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. In totaal beheren we circa 16 miljard euro voor meer dan 60 klanten. Syntrus Achmea Real Estate & Finance staat voor verantwoorde rendementen, duurzaamheid, kwaliteitsvastgoed en transparantie.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media