Wonen aan het park in Amstelkwartier Amsterdam krijgt nieuwe kwaliteitsimpuls met SomerParc Residences

Binnen het Amstelkwartier in Amsterdam brengt gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM een nieuwe unieke woonlocatie in verkoop, waarin je kunt wonen aan het park en bij de Amstel. AM introduceert vrijdag 14 juli SomerParc Residences. Tijdens deze introductie kunnen belangstellenden kennismaken met het exclusieve woningaanbod van deze nieuwe ontwikkeling, bestaande uit appartementen, penthouses en royale herenhuizen. Het plan ligt direct aan het te realiseren park Somerlust in Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen zich melden van 15.00 tot 17.30 uur bij Leicht Kitchens aan de Spaklerweg 16a in Amsterdam. Na Villa Mokum en De Lofts is dit het derde project van AM in het Amstelkwartier.

Stedelijke, exclusieve woonbeleving in een oase van groen

SomerParc Residences grenst straks direct aan het park Somerlust, de groene huiskamer van het Amstelkwartier met een rechtstreekse toegang tot de Amstel. Hiermee heeft de locatie een grote aantrekkingskracht op mensen die willen genieten van stedelijk en tegelijkertijd ontspannen wonen in de nabijheid van de Amsterdamse binnenstad.

De exclusieve uitstraling van het gebouw beperkt zich niet tot de buitenkant. De royale en monumentale entree naar de appartementen krijgt een statige uitstraling en ook van binnen worden de woningen voorzien van een kwalitatief hoog afwerkingsniveau met onder meer hoge plafonds en grote raampartijen die zorgen voor veel lichtinval. Hiermee kunnen bewoners optimaal van de zon en het uitzicht over het park genieten. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd, met eigen stallingsplaatsen voor kopers. Het ontwerp van SomerParc Residences komt van Inbo Architecten.

De appartementen hebben een woonoppervlakte van circa 120 tot circa 137 m² en de herenhuizen ongeveer 220m² verdeeld over vier woonlagen. De penthouses met een woonoppervlak van ruim 235 en 270 m2 hebben een breedte van maar liefst twintig meter. Met energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,15 zijn de woningen energiezuinig te noemen.

Planning

Naar verwachting start de verkoop in het najaar van dit jaar. De bouw van SomerParc staat gepland in het voorjaar van 2018. De realisatie is in handen van BAM Wonen. Meer informatie over het project is te vinden op https://www.somerparc.nl.

Amstelkwartier

Amstelkwartier is onderdeel van het woon-/werkgebied Overamstel. De unieke locatie van de nieuwe stadswijk aan de Amstel, de relatieve nabijheid van het centrum, de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aanwezigheid van cultuurhistorische elementen, zoals de watertoren, maakt het een aantrekkelijk gebied voor woningbouw. Samen met diverse horecagelegenheden en een haven is SomerParc een aantrekkelijke plek aan de Amstel. Uiteindelijk komen in de eerste fase van Amstelkwartier 1.500 woningen, een hotel, een brede basisschool en een kinderdagverblijf.  Meer info op www.amsterdam.nl/gebiedsontwikkeling/Amstelkwartier.

AM is in het Amstelkwartier al betrokken bij verschillende projecten. Zo ontwikkelde zij in dit stadsdeel eerder Villa Mokum, een complex met 627 koop- en huurwoningen voor starters en studenten. Inmiddels is in hetzelfde stadsdeel gestart met de bouw van het project De Lofts (www.delofts020.nl). Dit project in het Amstelkwartier bestaat uit ruim 200 compleet afgewerkte huurwoningen met bijbehorende voorzieningen en services voor Millennials (young professionals).

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media