Winkelcentrum Kerkelanden wordt vernieuwd en uitgebreid

De gemeente Hilversum en DELA Vastgoed, hebben vandaag een intentieverklaring getekend voor de herontwikkeling en de uitbreiding van winkelcentrum Kerkelanden. Hiermee is de eerste stap gezet naar de volledige renovatie van het winkelcentrum. Met deze renovatie willen de partijen het centrum een aantrekkelijkere uitstraling geven. Daarnaast krijgt het een flinke uitbreiding met ruim 2.000 m2 winkeloppervlak. Onder meer worden de twee supermarkten vergroot. De uitbreiding is nodig om aan de wensen van bezoekers en ondernemers te kunnen voldoen.

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte
De gemeente gaat de openbare ruimte herinrichten. Wethouder Jan Rensen: “Het is tijd dat het winkelcentrum en de directe omgeving een kwaliteitsimpuls krijgen. Het is het bruisende hart van de wijk, maar die uitstraling heeft het nu niet. Voor de openbare ruimte aan de zuidzijde gaan we samen met bewoners een plan maken. Het aantal parkeerplekken wordt vergroot. Het mooie aan dit plan is dat wijkcentrum De Koepel kan blijven. Ook dat gebouw wordt verbouwd en gemoderniseerd.”

Eerst bestemmingsplan
De eerste stap in dit traject is het bestemmingsplan aanpassen en een ontwerp maken voor de openbare ruimte. Het streven is dat de gemeenteraad beide plannen in de zomer van 2014 vaststelt. Met een vastgesteld bestemmingsplan kan een omgevingsvergunning voor de verbouwing van het winkelcentrum worden aangevraagd. AM Real Estate Development is hier verantwoordelijk voor en treedt op als gedelegeerd ontwikkelaar namens DELA Vastgoed.
Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media