Winkelcentrum Kerkelanden weer eigentijds en toekomstbestendig

DELA Vastgoed en AM Real Estate Development voltooien herontwikkeling van winkelhart in Hilversum.

Na de bouwperiode van 2,5 jaar wordt het winkelcentrum Kerkelanden op 12 en 13 mei feestelijk geopend. Het Hilversumse winkelcentrum is door AM Real Estate Development in opdracht van eigenaar DELA Vastgoed volledig herontwikkeld. Met de opening van drogisterijketen Kruidvat is het winkelcentrum voltooid en compleet vernieuwd. Het winkelcentrum is uitgebreid met circa 2.300 m² en de passages zijn aangepast. Daarnaast is er een bredere variatie in het winkelaanbod ontstaan. DELA Vastgoed en AM Real Estate Development hebben de ambitie om het vernieuwde winkelcentrum Kerkelanden het kloppend hart van de wijk te laten zijn. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat er een plek is gecreëerd waar mensen graag verblijven.

Eigentijds winkelcentrum

Vanaf het oorspronkelijke bouwjaar in 1973 is DELA Vastgoed eigenaar van het winkelcentrum met bovengelegen woningen. Het winkelcentrum functioneerde al goed voor de herontwikkeling maar bijna alle ondernemers gaven aan behoefte te hebben aan extra ruimte. Voor DELA Vastgoed een reden om AM Real Estate Development in te schakelen bij de herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum.

Retailspecialist DELA Vastgoed heeft AM Real Estate Development haar ambitie meegegeven om het winkelcentrum te optimaliseren en te verduurzamen waar mogelijk. De uitstraling, invulling en opzet van het centrum zijn weer eigentijds en toekomstbestendig gemaakt. Tevens is er, met het oog op duurzaamheid, mos-sedum aangebracht op het dak van Albert Heijn. Het winkelcentrum is met circa 2.300 m² uitgebreid waarbinnen de meeste winkels een nieuwe locatie hebben gekregen. Tevens is de leegstaande kantoorruimte boven het winkelcentrum herontwikkeld tot vijf huurappartementen.

Voorzieningen en breed gevarieerd aanbod

Bij de herontwikkeling heeft de wens van de consument centraal gestaan. Met als resultaat ruim opgezette en lichte passages, een gezellig en sfeervol centraal plein, ruime parkeergelegenheid (gratis) en een openbaar toilet. Het winkelaanbod sluit naadloos aan op de behoefte van de consument. Een grootschalige Albert Heijn en Lidl, aangevuld met een hoogwaardig verscluster, zijn de belangrijkste vertegenwoordigers van het dagelijkse aanbod. Ook beschikt het winkelcentrum over een ruim aantal winkels in het niet dagelijks segment zoals onder andere een ETOS, Kruidvat, Primera, Zeeman, Blokker, heren- en damesmode een kapper en een centraal gelegen horecagelegenheid.

Over DELA Vastgoed

DELA Vastgoed  is een betrokken retail vastgoed specialist die zich richt op hoogwaardige winkelvastgoed op locaties die er toe doen. Wij doen dit op een betrokken, integer en ondernemende wijze. www.delavastgoed.nl

Over AM Real Estate Development

AM Real Estate Development levert innovatieve oplossingen voor huisvesting in commercieel vastgoed. Wij realiseren waardevast onroerend goed waar beleving, flexibiliteit en het welzijn van mensen centraal staan. Met onze partners in het bedrijfsleven en kennisinstituten zijn we in staat ontwikkelingen op de voet te volgen en scherp op actuele en toekomstige behoeftes in te spelen. Onze resultaten van de hoogste standaard passend bij onze missie. Door onze jarenlange ervaring en expertise in commercieel vastgoed bieden onze vastgoedprofessionals het antwoord op de vragen van vandaag en morgen. Waardevast onroerend goed voor nu en de veranderende behoeften in de toekomst. AM Real Estate Development is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media