Wethouder Van Tilburg verricht officiële handeling start bouw tweede fase Het Dorpshart in Vianen

Vandaag geeft Hoef en Haag CV (een samenwerking tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en gebiedsontwikkelaar BPD) het startsein voor de bouw van 69 woningen in het deelplan 2a van Het Dorpshart. De wethouder Harry van Tilburg van de gemeente Vianen verricht samen met de koopster van het eerste uur, Renske Gaaykema, de officiële handeling. Van de 69 woningen zijn er nog slechts twee beschikbaar en één woning staat onder optie. De woningen worden naar verwachting opgeleverd in het derde kwartaal van 2019.

Met de start van deze fase worden de contouren en het hart van het dorp echt goed zichtbaar. De 69 eengezinswoningen worden gebouwd in sfeervolle Oudhollandse architectuur. Het woningprogramma in het dorpshart is gevarieerd: eengezinswoningen worden afgewisseld met hofwoningen, tweekappers en herenhuizen. Zo ontstaat een beeld zoals deze vroeger in oude lintdorpen te zien was. Er wordt tevens een aantal levensloopbestendige woningen gerealiseerd met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Inmiddels zijn in de gebiedsontwikkeling Hoef en Haag circa 400 woningen verkocht en in aanbouw genomen. Hoef en Haag CV ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag aan de Lek bij Vianen. In deze woonwijk worden in totaal ongeveer 1.800 woningen gerealiseerd in de periode tot 2030.

Het Dorpshart

De woonoppervlaktes van de nu in aanbouw gaande hofwoningen zijn circa 128 m². Bewoners hebben een vrij indeelbare eerste verdieping met verschillende indelingsmogelijkheden voor slaapkamers en badkamer, waardoor bijvoorbeeld een extra grote en brede woonkamer kan worden gecreëerd. De prijzen zijn vanaf € 347.900 v.o.n. Het ontwerp van deze fase is afkomstig van Geesink Weusten architecten en is in samenwerking met BAM Wonen tot stand gekomen. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen. De realisatie van fase 2b, bestaande uit vijftig woningen, gaat naar verwachting in oktober van start. De situering van deze fase is tussen de nieuw te vormen Brink en de Meander.

Met Hoef en Haag ontstaat een volwaardige kwaliteitsrijke nieuwe woonomgeving waar volop gelegenheid is om te ontmoeten en recreëren. De opzet en uitstraling van het plan is sfeervol biedt een fijne woon- en verblijfplaats voor haar bewoners. Er zijn diverse voorzieningen op korte afstand en de binnenstad van Utrecht ligt op slechts 15 autominuten. In de woonwinkel (Voorstraat 45 Vianen) en op www.hoefenhaag.nl is meer informatie te vinden over het project.

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 320.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. Voor meer informatie: www.bpd.nl

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media