Wethouder Van Hemert geeft startsein bouw Villapark Eikelenburgh in Rijswijk

Wethouder René van Hemert geeft vrijdag 9 november het startsein voor de bouw van Villapark Eikelenburgh in Rijswijk. Daarmee gaat de transformatie van het voormalige twaalf hectare grote kassengebied aan de westkant van Rijswijk officieel beginnen. In het eerste plandeel realiseert gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM 31 woningen. De ontwikkeling betreft in totaal circa driehonderd woningen, die in verschillende fasen op de markt zullen komen.

Van de 31 woningen die nu worden gebouwd, is reeds zestig procent verkocht. Het gaat om twee-onder-een-kapwoningen, herenhuizen en rijwoningen. Parallel aan de realisatie van deze eerste fase zijn AM en de gemeente gestart met de ontwikkeling van de woningen uit de volgende fase.

Architectuurstijl
Villapark Eikelenburgh ligt in het gebied tussen de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan en de Rijner Watering. De bestaande kwaliteiten van het gebied hebben gediend als inspiratiebron voor de ontwikkeling. De architectuurstijl grijpt terug op de traditionele tuindorpen en de Nieuwe Haagse School. Bureau Wissing is de ontwerper van het stedenbouwkundig plan. De woningen van de eerste fase zijn ontworpen door Van Egmond Totaal Architectuur. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.
Op www.villaparkeikelenburgh.nl is meer informatie over het plan te vinden.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media