Wethouder Van den Berg verricht officiële handeling Fourty5High in Amersfoort

Realisatie 45 meter hoog appartementengebouw in centrum Amersfoort

Ontwikkelingscombinatie Mondriaanlaan (gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans Vastgoed) heeft het startsein gegeven voor de bouw van Fourty5High in het centrum van Amersfoort. Op donderdag 2 februari vindt de officiële handeling plaats op de bouwplaats, die zal worden verricht door wethouder Pim van den Berg van de gemeente Amersfoort. 

Het merendeel van de appartementen in de eerste fase is verkocht. Het appartementengebouw verschijnt op de hoek van de Piet Mondriaanlaan en de Groningerstraat. Fourty5High bestaat uit in totaal 137 appartementen in verschillende typen en prijsklassen en beschikt over een ondergrondse parkeergarage. Het complex ligt dicht bij het centrum en tegenover het nieuwe Eemplein, het multifunctionele centrumplan met winkels, bioscoop, horeca en culturele voorzieningen. Midden in het complex komt een fraaie daktuin, die kan dienen als ontmoetingsplek voor de bewoners. Het ontwerp van Fourty5High is van De Zwarte Hond Architecten. 

Het aanbod van appartementen in Fourty5High is gevarieerd. Het gebouw telt 76 tweekamer-, 43 driekamer- en zestien vierkamerappartementen. De prijzen variëren van € 129.000 v.o.n. tot circa € 320.000 v.o.n. Daarnaast zijn er twee penthouses beschikbaar met een woonoppervlakte van circa 250 m². De prijs voor deze penthouses is vanaf € 800.000 v.o.n. De prijzen zijn inclusief één of twee parkeerplaatsen in de tweelaagse garage onder het gebouw. De eerste fase van Fourty5high bestaat uit 102 appartementen. De volgende fase met 35 appartementen gaat binnenkort in verkoop. De bouw is in handen van Heijmans Woningbouw.

Duurzaam wonen
Alle appartementen worden voorzien van een duurzaam verwarmingsysteem. Hiervoor wordt het innovatieve systeem van warmte-/koude opslag (WKO) toegepast. Voor deze  voorziening wordt gebruik gemaakt van de bodem als energiebron. Door gebruik van een warmtepomp worden de appartementen door middel van vloerverwarming op een milieuvriendelijke manier verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer. De toepassing van WKO draagt bij aan een gezonder binnenmilieu en door de aanwezigheid  van vloerverwarming neemt het wooncomfort toe.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media