Wethouder Sleeking verricht officiële handeling Wilgenwende in Dordrecht

Uitbreiding plan met twee-onder-een-kapwoningen.

Vrijdag 18 maart om 14.00 uur geeft wethouder Piet Sleeking samen met kopers het officiële startsein voor de bouw van zes twee-onder-éénkapwoningen in het project Wilgenwende in Dordrecht. Opdrachtgever is de ontwikkelingscombinatie Wilgenwende CV, een samenwerking van AM en Amvest.  Alle woningen zijn verkocht. Naar verwachting kunnen de toekomstige bewoners eind 2016 hun nieuwe huis betrekken.


Wilgenwende HR

In Wilgenwende worden in totaal ruim zeshonderd woningen gefaseerd gerealiseerd in verschillende typen en prijsklassen. Op dit moment zijn er ruim honderd huizen opgeleverd. De zes twee-onder-één-kapwoningen waarvan de bouw nu start, hebben een woonoppervlakte vanaf 142 m² en zijn alle voorzien van een garage. Prijzen waren vanaf € 299.500 v.o.n. De bouw van de deze woningen is in handen van BAM Woningbouw. Tevens  zijn er zestig vrije kavels in een parkachtige setting beschikbaar waar kopers hun eigen woning op kunnen realiseren. De eerste veertien kavels zijn nu in verkoop. De oppervlaktes van de kavels varieren van 379 m² tot en met 560 m². De prijzen zijn vanaf € 199.000 tot en met € 342.500 v.o.n.

Wilgenwende

Wilgenwende is een landelijk gelegen, kindvriendelijke wijk aan de zuidkant van Dordrecht. Fraaie bomenlanen, een brede ecologische zone en meerdere parken benadrukken het vriendelijke karakter van de wijk. De woonbuurt heeft goede verbindingen naar de binnenstad en ontsluitingswegen als N3, A16 en A15. De naam Wilgenwende verwijst naar een prominent aanwezige waterstroom in het nabij gelegen Nationaal Park De Biesbosch, die ook wordt doorgezet binnen het project. De architectuur van de huizen kenmerkt zich door een jaren dertig stijl.

Meer informatie over het actuele woningaanbod en de vrije kavels is te vinden op www.wilgenwende.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over Amvest

Amvest is actief als fondsmanager én ontwikkelaar op de Nederlandse woningmarkt. Creatief en innovatief in het ontwikkelen van duurzame woningen en levendige woongebieden in de economisch sterke gebieden in Nederland. Inventief als het gaat om het oplossen van complexe vraagstukken van huurders en kopers, van wie de wensen centraal staan. Altijd betrokken met een langetermijnvisie. Alle activiteiten van Amvest zijn gericht op het creëren, onderhouden en behouden van langetermijnrelaties. Door zowel te ontwikkelen als te managen, waarborgt Amvest een hoge kwaliteit van het vastgoed in haar fondsen en wordt uitzicht geboden op een hoger rendement.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media