Wethouder Sleeking geeft startsein bouw woningen Wilgenwende in Dordrecht

Download PDF

Realisatie woningen in jaren dertig architectuur binnen groenstedelijk plan

Ontwikkelingscombinatie Wilgenwende (AM en Amvest) start vrijdag 28 september met de realisatie van 24 eengezinswoningen en twee twee-onder-een-kapwoningen in het plan Wilgenwende in Dordrecht. Wethouder Piet Sleeking verricht hiervoor de officiële handeling.

De woningen hebben een karakteristiek jaren dertig uiterlijk , ruime achtertuinen en een parkeerplek op eigen terrein. De prijzen voor de 24 eengezinswoningen zijn vanaf € 199.500 en de prijzen van de twee-onder-een-kapwoningen zijn vanaf € 337.500. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Het merendeel van de toekomstige bewoners is afkomstig uit Dordrecht. De woningen worden volgens planning in het voorjaar van 2013 opgeleverd.

De eerste 42 woningen in Wilgenwende zijn eind 2011 opgeleverd en in totaal worden in het plan ruim zeshonderd woningen ontwikkeld in uiteenlopende typen en prijsklassen. Het nieuwe woongebied is georiënteerd naar de Biesbosch en krijgt een twaalf hectare groot park. Dit park is gelegen tussen het noordelijk deel van de wijk en het ruim opgezette zuidelijke deel langs de Wieldrechtsezeedijk. De aanleg van het park is in volle gang en is eind 2012 gereed. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw. Voor meer informatie zie www.wilgenwende.nl.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media