Wethouder Piet Sleeking geeft startsein bouw Wilgenweide in Dordrecht

Woensdag 4 juli geeft wethouder Piet Sleeking van de gemeente Dordrecht samen met toekomstige bewoners en de ontwikkelcombinatie Wilgenwende CV (een samenwerking van AM en Amvest) het officiële startsein voor de bouw van 38 karakteristieke Dordtse hofvilla’s in Wilgenweide. Wilgenweide wordt, als onderdeel van de woonwijk Wilgenwende in Dordrecht, in verschillende fases opgeleverd. Alle woningen zijn verkocht.

Officiële handeling

De start van de bouw wordt gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Piet Sleeking van de gemeente Dordrecht en Gilbert Kokenberg, projectdirecteur AM Zuidwest, geven symbolisch het startsein voor de bouw. Tijdens de bijeenkomst krijgen toekomstige bewoners de gelegenheid om een eigen tijdcapsule op hun kavel in te graven.

Wilgenweide

Wilgenweide ligt direct aan het ‘zuidelijke’ park nabij de Wieldrechtse Zeedijk. De architectuur is geïnspireerd op de stijl van de jaren dertig en de boerenhoeve zoals die op het eiland van Dordt voorkwam. De woningen in Wilgenweide zijn ontworpen door Omni Architecten uit Schijndel en worden gebouwd door Van Grunsven Bouwgroep uit Erp. In deze fase worden 21 rijwoningen, twaalf twee-onder-een-kapwoningen en vijf vrijstaande woningen gerealiseerd. Prijzen variëren van € 255.500 tot € 575.000 v.o.n.

Wilgenwende

Wilgenweide maakt deel uit van de wijk Wilgenwende, een landelijk gelegen, kindvriendelijke buurt aan de zuidkant van Dordrecht. Fraaie bomenlanen, een brede ecologische zone en meerdere parken benadrukken het vriendelijke karakter van de wijk. Meer informatie over Wilgenwende en Wilgenweide is te vinden op www.wilgenwende.nl.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media