Wethouder Olthof verricht officiële handeling Meesterlijk Wonen in Zaandam

Start realisatie BKZ woningen (Betaalbare Koopwoningen Zaanstad)

Maandag 9 juli starten OBAN (samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, Bouwfonds en Van der Gragt) en stichting BKZ de bouw van zeventien BKZ woningen (Betaalbare Koopwoning Zaanstad)  in het project Meesterlijk Wonen in Zaandam. De BKZ woningen zijn op één woning na alle verkocht. Jeroen Olthof, wethouder Financiën van de gemeente Zaanstad, verricht tijdens deze bijeenkomst de officiële handeling.

Meesterlijk Wonen ligt in de Schildersbuurt (hoek Vincent van Goghweg/Govert Flinckstraat), nabij het stadscentrum van Zaandam. In april 2011 is gestart met de realisatie van het plan Meesterlijk Wonen. Architect Sander Smit van VHP Architecten heeft met het ontwerp op eigentijdse wijze aansluiting gezocht bij de omgeving. De locatie waar ooit zaagmolen de Zwarte Bruinvisch zijn werk deed, krijgt nu een nieuwe invulling, die in een eigen tijdsbeeld aansluit op een jaren dertig woonwijk met veel groen en water. Dit komt bijvoorbeeld naar voren in de overgang van woningtypologieën en de in aardetinten gekleurde gevels.

BKZ woning
De regeling Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ) biedt mensen met een lager inkomen de kans een koopwoning te kopen. Naast de instroom van starters op de woningmarkt beoogt het initiatief eveneens een betere doorstroming in de bestaande woningen. De prijs van de beschikbare BKZ woning bedraagt € 153.500 vrij op naam.

Naast de BKZ woningen bestaat het aanbod van Meesterlijk Wonen uit 24 twee-onder-een-kapwoningen en twaalf eengezinswoningen. Deze woningen zijn allemaal verkocht en worden inmiddels opgeleverd. Tijdens de officiële handeling zal eveneens worden stilgestaan bij de afronding van deze fase. De kopers zijn voor het merendeel afkomstig uit de directe omgeving van het plan. De bouw van de woningen wordt gerealiseerd door bouwbedrijf Van der Gragt.

Meer informatie over Meesterlijk Wonen is beschikbaar op www.meesterlijkwonen.nl.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media