Wethouder Joop van Orsouw geeft startsein bouw 26 woningen Park Zwanenberg in Oss

In aanwezigheid van wethouder Joop van Orsouw van de gemeente Oss en de toekomstige bewoners vieren gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en BrabantWonen 23 oktober de start bouw van 26 woningen van de derde fase Park Zwanenberg in Oss. AM ontwikkelt hier in totaal 127 woningen.

Officiële handeling

De start van de bouw wordt op Park Zwanenberg in de Kapel gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen. Wethouder Joop van Orsouw van de gemeente Oss en Jaap van Engelshoven, adjunct directeur AM Zuidwest, geven symbolisch het startsein voor de bouw. Tijdens de bijeenkomst wordt tijdcapsule ingegraven met items van toekomstige bewoners.

Park Zwanenberg

Op de voormalige locatie van ziekenhuis Bernhoven ontstaat een bijzondere, parkachtige leefomgeving met een mix van huur- en koopwoningen. De koopwoningen worden gerealiseerd als intieme wooneilanden in het groen aan de rand van de binnenstad. Park Zwanenberg krijgt een gezonde en sportieve omgeving. In het park zelf is een gezondheidscentrum en aan de overkant de Talentencampus Oss met zijn vele sportfaciliteiten. Ook het stadscentrum, het golfslagbad, scholen en allerlei andere voorzieningen liggen op fietsafstand.

Fase drie omvat de bouw van het derde ‘wooneiland in het groen’ met tien rij- en hoekwoningen, drie semi-bungalows, zes twee-onder-één-kapwoningen, vier geschakelde woningen en drie vrijstaande woningen. Alle woningen met prijzen vanaf € 206.950 v.o.n. zijn verkocht. De eerste twee wooneilanden zijn gerealiseerd en bewoond. Elk eiland (fase 1 t/m 3) en de woonstraat (toekomstig aanbod fase 4 en 5) tellen verschillende typen woningen, waardoor een diversiteit in wonen en bewoners ontstaat. De oplevering van de woningen uit de derde fase is volgens planning in het voorjaar van 2019. De woningen zijn ontworpen door DAT Architecten uit Tilburg en de realisatie is in handen van Muller Bouw uit Oss.

Op 18 oktober  is de verkoop van de vierde fase gestart. Dit betreft het eerste gedeelte van de woonstraat en het aanbod bestaat uit 22 woningen met tien rij- en hoekwoningen, zes geschakelde woningen, vier vrijstaande woningen en twee twee-onder-één-kapwoningen. De koopsommen variëren van € 239.950 v.o.n. tot € 429.950 v.o.n. Kijk voor meer informatie op: https://www.parkzwanenberg.nl/woningen-fase4/aanbod/

Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s “Stad en gebiedmaker”. Park Zwanenberg is een project met een bijzonder programma: een gezondheidscentrum in combinatie met woningen voor dementerende ouderen en reguliere huur- en koopwoningen. Dat alles in een parkachtige setting. Begin 2013 verhuisde ziekenhuis Bernhoven in Oss naar een nieuwe locatie in Uden en daarmee kwam het terrein vrij voor herontwikkeling. AM en BrabantWonen formuleerden de ambitie om hier een gezondheidscentrum te realiseren, met zoveel mogelijk basis- en specialistische zorg in de nabijheid van inwoners.

Kijk voor meer informatie op www.parkzwanenberg.nl 

 

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media