Wethouder Isabella verricht officiële handeling Springerpark in Utrecht

Start realisatie eerste woningen Wijkontwikkelingsplan Zuilen

Combinatie Zuilen v.o.f. (AM, Synchroon en ERA Contour) geeft woensdag 11 april het startsein voor de realisatie van 52 eengezinswoningen in het Springerpark in de Utrechtse wijk Zuilen. Wethouder Gilbert Isabella (o.m. Ruimtelijke Ordening en Wonen) van de gemeente Utrecht, verricht hierbij de officiële handeling. Springerpark bestaat uit drie deelplannen: Parklocatie, Vechtlocatie en Lieven de Key-locatie. De woningen van de Parklocatie worden als eerste gerealiseerd.

Springerpark is één van de nieuwbouwprojecten uit het Wijkontwikkelingsplan Zuilen, waar in samenwerking met de gemeente in totaal 180 woningen worden gerealiseerd. Combinatie Zuilen ontwikkelt de Parklocatie en de Vechtlocatie, terwijl Mitros op de Lieven de Key-locatie een multifunctioneel gebouw met huurappartementen realiseert. De drie locaties worden door een ruim opgezette parkzone met elkaar verbonden. De ligging aan de Van Heukelomlaan, tussen de rivier De Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal, garandeert de toekomstige bewoners een comfortabele en rustige woon- en leefomgeving.

Drie woningtypen
Op de Parklocatie verschijnen 52 eengezinswoningen in drie verschillende typen: Kapwoningen, Parkwoningen en Tuinwoningen die samen een carré vormen. Het ontwerp van de woningen komt van LEVS Architecten. Het karakter van de woningen sluit aan de straatzijde aan op de architectuur van de bestaande wijk Zuilen en aan de parkzijde op de nieuwe parkachtige setting. Een groot deel van de woningen ligt direct aan een nieuw te realiseren park, dat door de gemeente wordt aangelegd. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. De prijzen zijn vanaf € 239.500 v.o.n. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Utrecht B.V.

Meer informatie over Springerpark is te vinden op www.springerpark.nl of via Lauteslager Makelaars in Utrecht.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media