Wethouder Hoekstra verricht officiële handeling start bouw Park Hooglede in Vlaardingen

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein gegeven voor de bouw van tien woningen in het project Park Hooglede in Vlaardingen. Wethouder Arnout Hoekstra van de gemeente Vlaardingen heeft in het bijzijn van de nieuwe bewoners de officiële handeling verricht om de start bouw te vieren. Alle woningen zijn verkocht en worden naar verwachting in juni 2019 opgeleverd.

Park Hooglede

Park Hooglede ligt op het terrein van het voormalige Holy (Vlietland) Ziekenhuis, direct aan de Vlaardingse Vaart. Met in het westen de Broekpolder en in de directe omgeving het centrum van Vlaardingen, biedt Park Hooglede zowel de rust van de natuur als de bedrijvigheid van de stad. Het plan omvat een grote variatie aan woningtypes: vrijstaande villa’s, twee-onder-een-kapwoningen, eengezinswoningen, patiowoningen en appartementen. De woningen worden in een klassieke architectuurstijl gerealiseerd, wat zich uit in onder meer klassieke kappen en mooie bakstenen erkers. Elke woning heeft unieke kenmerken wat zorgt voor een gevarieerde levendige woonwijk, die vooral gewild is bij inwoners uit Vlaardingen en de directe omgeving. De woningen zijn ontworpen door Van Egmond totaal architectuur.

Van de tien woningen die nu in aanbouw gaan, zijn er twee vrijstaand en de overige acht zijn twee-onder-een-kapwoningen. De prijzen van de woningen waren € 525.000 tot en met € 729.000 v.o.n. Een deel van deze woningen wordt naar wens van de koper voorzien van duurzaamheidsmaatregelen als een warmte-koudeopslag (WKO-installatie), zonnepanelen en vloerverwarming.

Dit najaar wordt de volgende fase met dertien rijwoningen en zestien twee-onder-een-kapwoningen in verkoop gebracht. De zestien twee-onder-een-kapwoningen worden standaard uitgevoerd met een WKO-installatie, eventueel in combinatie met zonnepanelen en vloerverwarming. Dit betekent gasvrij stoken en koken en heeft als voordeel een schoon, veilig aangenaam en constant binnenklimaat.

Park Hooglede omvat in totaal circa 225 woningen, waaronder vijftig appartementen, die in verschillende fasen worden gerealiseerd. Inmiddels is meer dan de helft opgeleverd. Ook zijn binnen het plan een Medisch Centrum met onder meer een huisartsenpraktijk, apotheek en ruimte voor fysiotherapie gevestigd. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen.

Gelukkig leven

Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s “Gelukkig leven”. De ruime opzet en de fraaie klassieke architectuur van de huizen maken van Park Hoog Lede een sfeervolle woonwijk. De rust van de nabijgelegen natuur, de aanwezigheid van verschillende (zorg)voorzieningen en de genoegens en gemakken van een binnenstad op korte afstand, maken het plan tot een fijne woon- en verblijfplaats voor haar bewoners.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media