Wethouder Claassen geeft startsein bouw De Buitenhagen in Schijndel

Wethouder Bart Claassen geeft zaterdag 13 april het officiële startsein voor de bouw van de eerste zestien woningen van De Buitenhagen in Schijndel. Op het terrein van een voormalige boomkwekerij aan de rand van het dorp ontwikkelt AM in een gevarieerde planopzet in totaal 62 woningen.

De Buitenhagen ligt aan de oostzijde van Schijndel op de hoek van de Wijbosscheweg en de Structuurweg. Het plan bestaat uit 32 geschakelde woningen, 19 twee-onder-een-kapwoningen, acht semi-bungalows en drie vrijstaande woningen. In de eerste fase worden in het meest oostelijk gelegen plandeel zestien geschakelde woningen gerealiseerd.

Traditionele architectuur
Door het behoud van enkele monumentale bomen en de aanleg van brede groenstroken heeft De Buitenhagen een ruime en groene opzet. De woningen van De Buitenhagen zijn ontworpen door architectenbureau Visser en Bouwman uit ’s-Hertogenbosch. De prijzen voor de geschakelde woningen lopen uiteen van € 226.900 tot € 229.400 v.o.n. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media