Wethouder Cassee verricht officiële handeling Deo Neo in Haarlem

Start bouw dertig woningen; realisatie binnenstedelijk plan in hoog tempo

VOF Deo-terrein (gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en De Key Projectontwikkeling) geeft woensdag 16 januari het startsein voor de bouw van dertig woningen uit derde fase van Deo Neo in Haarlem. Hiervan is ruim tachtig procent verkocht. De officiële handeling wordt verricht door wethouder Ewout Cassee. De woningen worden volgens planning eind 2013 opgeleverd.

 

Het nieuwbouwplan Deo Neo wordt ontwikkeld op de voormalige locatie van het Kennemer Gasthuis, gelegen tussen de Kleverparkbuurt en de Frans Halsbuurt. Binnen Deo Neo worden in totaal 182 woningen gerealiseerd. Deo Neo krijgt een intiem en autoluw karakter. De lage bebouwing, de aanwezige binnenpleinen en de ondergrondse parkeergarage zorgen voor een hoogwaardige openbare ruimte. Hieraan wordt momenteel hard gewerkt.

Midden in het plan zijn de appartementenblokken met 74 vrije sector huurappartementen en de ondergelegen stallingsgarage in aanbouw. Het monumentale hoofdgebouw, dat VOF Deo-terrein heeft verkocht aan AIG, wordt gerenoveerd tot een woonvoorziening met services en zorg en zal ruimte bieden aan 34 zorgappartementen.

Met de bouw van negen eengezinswoningen van type Joannes de Deo, die zijn ontworpen door Dana Ponec architecten, is in april 2012 reeds gestart. In november 2012 is gestart met de bouw van 21 woningen type Weissenbruch. Het ontwerp van deze woningen is van hvdn architecten. De bouw is in handen van UBA Bouw BV. Met de officiële handeling op woensdag 16 januari wordt gevierd dat fase 3 nu volledig wordt gerealiseerd.

Woningaanbod
Van de 21 woningen type Weissenbruch zijn er nog vijf beschikbaar. De woningen hebben een oppervlakte van 155 m2 en 171 m2 GBO. De prijzen voor deze woningen variëren van € 490.000 tot € 544.500 v.o.n. inclusief parkeerplaats. Bijzondere kwaliteiten zijn de brede beukmaten en de royale verdiepingshoogte op de begane grond. De woningen zijn naar verwachting eind 2013 gereed.

Op 1 december jl. is de verkoop van fase 4 van Deo Neo van start gegaan. De 23 woningen zijn eveneens ontworpen door Dana Ponec architecten en variëren in grootte van 123 m2 tot 172 m2. De prijzen van deze woningen varieren van € 349.000 tot
€ 570.000 v.o.n. inclusief parkeerplaats op eigen terrein of in de naastgelegen parkeergarage onder het nieuw te realiseren Mauveplein. De verkoop van deze woningen verloopt voorspoedig, inmiddels zijn er tien woningen verkocht en zijn meerdere woningen onder optie.

Voor meer informatie over de woningen en het plan Deo Neo zie www.deoneo.nl en www.hurenindeoneo.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media