Wethouder Cassee verricht officiële handeling De Entree in Haarlem

Start realisatie eerste fase grootschalige binnenstedelijke ontwikkeling

Woensdag 21 november verricht wethouder Ewout Cassee in samenwerking met Ontwikkelingsmaatschappij 023 C.V. (AM, Bouwfonds Ontwikkeling, Slokker Vastgoed en Ymere) de officiële handeling voor de start bouw van de eerste fase van het project De Entree in Haarlem. Deelplan De Hoftuin omvat 32 eengezinswoningen, 21 appartementen en een parkeergarage. In De Entree van Haarlem worden in totaal circa 600 woningen en diverse voorzieningen gerealiseerd. De woningen worden volgens planning rond de zomer van 2013 opgeleverd.

De Entree wordt gerealiseerd tussen de Schipholweg en Boerhaavelaan in het zuidoosten van Haarlem nabij het historische centrum en vormt de entree naar de binnenstad. Deze nieuwe wijk van Haarlem heeft een ruime opzet en wordt gecreëerd rondom een grote centrale waterpartij, omringd door recreatie- en groenvoorzieningen. De Haarlemse binnenstad vormt een belangrijke inspiratiebron voor het karakter van het plan. Dat is te herkennen aan de hofjes en wisselende gevelbeelden, waardoor een levendig aanzicht en stads karakter ontstaat. Het ontwerp van de woningen en appartementen is van Taco Postma van INBO Architecten. Het stedenbouwkundig plan is van Jos van Eldonk van Soeters Van Eldonk architecten. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw Amsterdam.

Woningaanbod
Er is nog een beperkt aantal woningen beschikbaar. De prijzen van de appartementen lopen uiteen van € 184.000 tot € 197.500 v.o.n. en van de stadswoningen van € 260.000 tot € 290.000 v.o.n. De herenhuizen aan de waterpartij variëren in prijs van € 315.000 tot € 345.000 v.o.n. De appartementen hebben de beschikking over een eigen parkeerplaats in de parkeergarage onder het gebouw en de woningen over een parkeerplaats op eigen terrein, die bereikbaar is via het afgesloten privé binnengebied. De parkeerplaatsen van zowel de woningen als de appartementen zijn bij de koopsom inbegrepen. Inmiddels is meer dan tachtig procent van de woningen verkocht.

Zie ook www.entreevanhaarlem.nl voor meer informatie over het plan De Entree.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media