Wethouder Arbouw verricht officiële handeling Brouwhof op Drie Hoefijzers-terrein Breda

Wethouder Alfred Arbouw van de gemeente Breda geeft op donderdag 16 februari  het startsein voor de realisatie van het appartementengebouw Brouwhof op het Drie Hoefijzers-terrein in Breda. Brouwhof is eigendom van woningcorporatie Laurentius. Het project is een gezamenlijke ontwikkeling van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Wildhage Projectontwikkeling. Met de realisatie van het Brouwhof nadert de voltooiing van het zuidelijk plandeel van Drie Hoefijzers.

Brouwhof komt te liggen op de locatie achter het rijksmonument Brouwhuis in het zuidelijk plandeel van Drie Hoefijzers. Brouwhof is het derde appartementengebouw dat AM heeft ontwikkeld voor Drie Hoefijzers, het voormalige brouwerijterrein in de Bredase binnenstad. AM heeft Brouwhof samen met Wildhage Planontwikkeling, een regionale vastgoedontwikkelaar uit ’s Gravenmoer, ontwikkeld. Het appartementengebouw omvat 148 koop- en huurappartementen en een halfverdiepte parkeergarage met 231 plaatsen. Brouwhof is ontworpen door Architectenbureau Snoeren uit Dongen.

De halfverdiepte parkeergarage onder Brouwhof is bestemd voor zowel de bewoners als de toekomstige gebruikers en bezoekers van het Brouwhuis. Voor de herontwikkeling van het Brouwhuis wordt door TTRR nog dit jaar een omgevingsvergunning ingediend. De markante schoorsteen van de brouwerij, een rijksmonument, is op zorgvuldige wijze ingepast in het stedenbouwkundige plan.

Voor de bouw van Brouwhof en de parkeergarage is een turn-key aannemingsovereenkomst gesloten met BAM Woningbouw Breda.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media