Weer een stap dichterbij het nieuwe woongebied Edisonpark in Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer en de ontwikkelcombinatie AM, Dura Vermeer Bouw Zuid West en Synchroon hebben hun handtekeningen gezet onder de reserveringsovereenkomst. Met deze ondertekening hebben de partijen afgesproken om de komende 1,5 jaar te werken aan een inrichtingsplan voor het gebied Kwadrant B&F.

Onderschrift bij foto: (linksboven) Marc Rosier (wethouder Stedelijke ontwikkeling), (rechtsboven) David Snelleman (Directeur Dura Vermeer Bouw Zuid West), Tobias Verhoeven (Directeur Synchroon), Annemarie Jol (Adjunct-directeur AM Zuidwest)

Wethouder Marc Rosier: ‘De gemeente en de ontwikkelcombinatie maken hiermee gezamenlijk een mooie stap voorwaarts in de transformatie van het voormalige volkstuinencomplex (Kwadrant B&F) naar een groene en parkachtige woonomgeving onder de naam Edisonpark.’

De woningvoorraad wordt aangevuld met ongeveer 536 woningen, waaronder zowel sociale huurwoningen als ook vrije sector huur- en koopwoningen. Bovendien is er rekening gehouden met een kleinschalige voorziening voor zorgwoningen. De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot en neemt snel toe. Er zijn zo’n 700 woningen per jaar nodig om aan de behoefte te voldoen. Zoetermeer wil de komende 10 tot 15 jaar 10.000 woningen realiseren.

Meer informatie is te vinden op www.zoetermeer.nl/kwadrantbf.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media