Villa Mokum wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2016!

Ons project Villa Mokum, een nieuwbouwproject voor starters en studenten in het Amstelkwartier, heeft de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2016 gewonnen.

Wethouder Laurens Ivens maakte dit op vrijdag 30 september bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. In twee rondes, één via Facebook en één via de site Amsterdam Woont, liet Villa Mokum 63 andere nieuwbouwprojecten achter zich. Villa Mokum met in totaal 627 studio’s (koop en huur) kreeg bijna 21 procent van de ruim 3.600 stemmen. De nummers twee en drie waren Kwijntijn (fase 1) nabij de Hallen in West, en de Tugelablokken in Oost. Via deze link is meer informatie beschikbaar over de tien projecten die na de eerste ronde overbleven.

cf032653_villa-mokum

Vier appartementengebouwen

Villa Mokum bestaat uit vier appartementengebouwen tussen de Spaklerweg en de Amstelvlietstraat, gelegen rond een gemeenschappelijke park in de nabijheid van de Amstel. In totaal zijn 627 studio’s gerealiseerd, waarvan 348 voor de verkoop bestemd waren en 279 voor de verhuur. De huurwoningen zijn eigendom van Syntrus Achmea; deze heeft de woningen verhuurd aan bewoners met een campuscontract. De woningen variëren in grootte van 28 tot 33 m² en beschikken standaard over ingerichte keuken en badkamer, vloerverwarming, videofooninstallatie en glasvezelaansluiting. De bewoners hebben de beschikking over een afsluitbare fietsenstalling in de kelder en (tegen meerprijs) een vaste parkeerplek in de garage.

De verkoop, verhuur en realisatie van de woningen zijn snel verlopen. De bouw van het complex startte in 2012 en begin 2015 vond de laatste oplevering plaats. In 2014 zijn ruim 260 studio’s in Villa Mokum verkocht. Onderzoek naar het profiel van de kopers wijst uit de bewoners afkomstig zijn uit geheel Nederland (en enkele uit het buitenland), maar dat het merendeel uit Noord-Holland komt.

Villa Mokum is een ontwerp van Kampman Architecten. De uitvoering was in de handen van BAM Woningbouw.

Amsterdamse Nieuwbouwprijs

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is de publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam. De prijs werd georganiseerd door de gemeente Amsterdam, in samenwerking met Amsterdam Woont, AT5 en Bouwend Nederland. Projecten die tussen augustus 2014 en augustus 2015 zijn opgeleverd, deden mee.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media