Villa Mokum beantwoordt aan grote vraag naar starters- en studentenwoningen in Amsterdam

Bijzonder complex in Amstelkwartier in hoog tempo volledig verkocht en verhuurd

Villa Mokum, het nieuwbouwcomplex met 627 koop- en huurwoningen voor starters en studenten in het Amstelkwartier in Amsterdam, is volledig bewoond. Zowel de koopappartementen met een gemiddelde prijs van circa € 85.000 als de huurappartementen vonden gretig aftrek bij bewoners, die bovendien aangeven bijzonder tevreden te zijn met hun nieuwe woning. Van de 348 koopstudio’s zijn in 2014 260 verkocht.

CF032653LR
De vier appartementengebouwen van Villa Mokum liggen aan een binnentuin. Foto: AM.

‘Met de ontwikkeling van Villa Mokum in Amsterdam hebben wij een structurele bijdrage willen leveren aan het terugdringen van het tekort aan betaalbare starters- en studentenwoningen, zowel in de koop als in de huur. Met deze studio’s hebben wij voor een brede doelgroep de mogelijkheid geboden voor een betaalbare prijs de beschikking te krijgen over een compacte koop- of huurwoning. Gezien de snelle verkoop en verhuur en de zeer positieve reacties van zowel bewoners als bezoekers zijn we in deze opzet helemaal geslaagd”, zegt Frank Klomp, directeur AM Noordwest, dat het initiatief heeft genomen voor dit plan. ‘We zijn trots op dit project, omdat het een geheel eigen gezicht heeft en ondanks de grote aantallen woningen veel herkenbaarheid en geborgenheid biedt, onder meer door de gemeenschappelijke terrassen en voorzieningen in en rond de gebouwen en door de fraaie, centraal gelegen binnentuin, die in korte tijd een echt verblijfsgebied geworden is. Daarnaast is veiligheid een belangrijke pijler van het project. De beschermde omgeving, die onder meer door de standaard videofoon en het inzetten van een huismeester is gecreëerd, is voor veel ouders, studenten en starters aanleiding geweest te kiezen voor Villa Mokum.’

Vier appartementengebouwen
Villa Mokum bestaat uit vier appartementengebouwen tussen de Spaklerweg en de Amstelvlietstraat, gelegen rond een gemeenschappelijke park in de nabijheid van de Amstel. In totaal zijn 627 studio’s gerealiseerd, waarvan 348 voor de verkoop bestemd waren en 279 voor de verhuur. De huurwoningen zijn eigendom van Syntrus Achmea; deze heeft de woningen verhuurd aan bewoners met een campuscontract. De woningen variëren in grootte van 28 tot 33 m2 en beschikken standaard over ingerichte keuken en badkamer, vloerverwarming, videofooninstallatie en glasvezelaansluiting. De bewoners hebben de beschikking over een afsluitbare fietsenstalling in de kelder en (tegen meerprijs) een vaste parkeerplek in de garage.

De verkoop, verhuur en realisatie van de woningen zijn snel verlopen. De bouw van het complex startte in 2012 en begin 2015 vond de laatste oplevering plaats. In 2014 zijn ruim 260 studio’s in Villa Mokum verkocht. Onderzoek naar het profiel van de kopers wijst uit de bewoners afkomstig zijn uit geheel Nederland (en enkele uit het buitenland), maar dat het merendeel uit Noord-Holland komt.
Villa Mokum is een ontwerp van Kampman Architecten. De uitvoering was in de handen van BAM Woningbouw.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media