Vier nominaties AM NAi Prijs 2012

Na twee dagen jureren heeft de jury van de AM NAi Prijs 2012 vandaag de vier genomineerde jonge, Nederlandse architecten(bureaus) bekendgemaakt. Bureau SLA en Overtreders W (Noorderparkbar, Amsterdam), Zecc Architecten (Zwarte Parel, Rotterdam), ZUS (Schieblock, Rotterdam) en Shift Architecture Urbanism (Faculty Club, Tilburg) strijden om de titel. Woensdag 12 december wordt in het NAi in Rotterdam de prijs uitgereikt. De winnaar ontvangt een bedrag van tienduizend euro; de overige genomineerden krijgen duidend euro. Maar liefst 49 jonge architecten zonden werk in voor de AM NAi prijs 2012. Dat aantal is vergelijkbaar met de editie van twee jaar geleden.


Faculty Club in Tilburg ontworpen door Shift Architecture Urbanism

De AM NAi prijs is een initiatief van het NAi en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. Sinds 2002 wordt de AM NAi prijs tweejaarlijks uitgereikt aan een jonge architect in Nederland voor het beste gerealiseerde ontwerp. Hiertoe worden de genomineerde projecten opgenomen in de collectie van het NAi, een van de meest omvangrijke en gerenommeerde architectuurcollecties ter wereld. Op deze manier wordt de collectie verrijkt en bouwt het NAi aan een representatief overzicht van het beste wat de Nederlandse architectuur te bieden heeft.

De Jury
De jury bestaat uit Mariet Schoenmakers (directeur van AM Concepts), Ole Bouman (directeur van het NAi), Yvonne Farrell (Grafton Architects, Ierland, winnaar Silver Lion for best promising practice), Loes Veldpaus, architectuurhistoricus, Olivier Thill (Atelier Kempe Thill, winnaar AM NAi prijs 2010), en Erikjan Vermeulen (Concrete, winnaar AM NAi prijs 2010).

De prijsuitreiking
Iedereen is welkom om de feestelijke uitreiking van de AM NAi prijs bij te wonen. Deze vindt plaats op woensdag 12 december om 20.00 uur in het auditorium van het NAi. Inschrijven wordt aanbevolen en kan via www.nai.nl.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media