Uw Thuis tekent huurcontract in DeBuurt in Utrecht

Syntrus Achmea Real Estate & Finance en gebiedsontwikkelaar AM hebben zorgorganisatie Uw Thuis als partner betrokken bij DeBuurt in de wijk Overvecht in Utrecht. Het betreft een huurovereenkomst voor drie kleinschalige woongroepen met zorgwoningen die plek bieden aan 24 bewoners. AM heeft, als ontwikkelaar van het plan DeBuurt, de overeenkomst tot stand gebracht. Naar verwachting wordt DeBuurt begin 2021 opgeleverd, waarna Uw Thuis de bewoners kan verwelkomen.

Fotobijschrift: Thijmen Hamerslag (AM), Salima Bouziki  en Malika Ennahachi (Uw Thuis) en Annemarie Maarse (Syntrus Achmea Real Estate & Finance)

DeBuurt

In DeBuurt komen bedrijfsruimten voor ondernemers, kunst en cultuur, horeca en 343 huurappartementen, voornamelijk in de middeldure huur, verdeeld over drie woongebouwen. Syntrus Achmea Real Estate & Finance is eigenaar van twee gebouwen, waarin onder meer het zorgconcept van Uw Thuis plaats krijgt. Uw Thuis heeft een nieuw, lokaal zorgconcept waarbij zorgbehoevenden wonen zoals thuis. Bewoners maken onderdeel uit van een klein huishouden waarin zij zoveel mogelijk hun bijdrage leveren en persoonlijke aandacht krijgen.

Inclusieve stad en Gelukkig leven, twee ontwikkelthema’s van AM

Met het betrekken van Uw Thuis bij deze gebiedsontwikkeling geeft AM invulling aan het thema Inclusieve stad. Om hier concreet invulling aan te geven is onder meer het zorgconcept van Uw Thuis in de plannen geïntegreerd. Daarnaast worden woningen geschikt gemaakt voor ouderen door deze drempelloos te bouwen en biedt DeBuurt ruimte voor kunst en cultuur.

AM maakt tevens haar thema ‘Gelukkig leven’ waar in DeBuurt, een nieuwe culturele leefomgeving voor de wijk Overvecht in Utrecht. Hier creëren we ruimte voor wonen, werken en ontspannen. Waarbij we volop aandacht besteden aan de pijlers gezondheid, kunst & cultuur en ondernemen. Op basis daarvan biedt het totaalprogramma een inspirerende plek met ruimtes die ervoor zorgen dat je elkaar makkelijk kunt ontmoeten. En dat zijn nou precies de aspecten die een mooie basis vormen voor ons woongeluk. De gebouwen en openbare ruimte zijn zodanig ontworpen, dat er een verbinding ontstaat met winkelcentrum Overvecht en een ecologische zone langs het water. Maar daarnaast kent DeBuurt de zogeheten Superplint. Deze hoge hal in het middelste van de drie gebouwen biedt ruimte aan ondernemers uit de wijk om te starten en om zich verder te ontwikkelen. Een bioscoop of een foodfestival? Een voorleesochtend of een potje basketbal? Het kan allemaal op deze bijzondere plek, zolang het op een inspirerende manier bijdraagt aan het creëren van ontmoetingen tussen gebruikers. AM heeft in DeBuurt de balans gevonden tussen fysieke, emotionele en sociale factoren om gelukkig te kunnen leven.

DeBuurt is een gebiedsontwikkeling van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. DeBuurt is een nauwe samenwerking tussen de gemeente Utrecht, AM, Syntrus Achmea Real Estate & Finance, BAM Wonen, Stienstra en veel betrokken bewoners en ondernemers in Overvecht en Utrecht.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media