Turnkey overeenkomst AM en SPF Beheer voor gebiedsontwikkeling Landgoed Merici in Bergen

Kloosterlandgoed transformeert naar een bijzondere woonomgeving.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en SPF Beheer b.v. (namens Stichting Spoorwegpensioenfonds) hebben een turnkey overeenkomst getekend voor de realisatie van 34 appartementen verdeeld over twee gebouwen binnen de gebiedsontwikkeling Landgoed Merici in Bergen. De woningen zijn alle bestemd voor de verhuur.

De appartementen zijn onderdeel van deelgebied Zuidweide Noord op Landgoed Merici. De twee gebouwen bestaan uit zestien en achttien appartementen. De grootte van de woningen varieert van circa 66 m² tot circa 130 m². De architectuur van de gebouwen is in harmonie met het parkachtige landschap en liggen als ‘paviljoens in een groene kamer’. De houten afwerking langs de onderzijde van de gebouwen, alsmede de verdiepingshoge ramen zorgen voor een natuurlijke en open verbinding met de omgeving. Het ontwerp van de woningen komt van Inbo architecten. De appartementen zijn voorzien van pv-panelen. Alle woningen zijn bestemd voor de verhuur in de vrije sector. De bouw is in handen van BAM Wonen. Naar verwachting start de bouw in juni 2017. Volgens planning volgt de oplevering dan in de zomer van 2018.

Tom Jongerius, manager strategie en acquisitie bij SPF Beheer: “De appartementen, gelegen op deze prachtige locatie in Bergen, zijn een mooie aanvulling op de woningportefeuille. Dit woonproduct voorziet in de behoefte van de doelgroep die een exclusief appartement in Bergen (NH) wil huren ”.

Gebiedsontwikkeling Landgoed Merici

Het honderd jaar oude kloosterlandgoed Ursulinen ligt aan de zuidkant van Bergen aan de Nesdijk. Een deel van het landgoed wordt getransformeerd naar de woonbuurt Landgoed Merici, waarbij de verschillende deelplannen worden ingebed in de bestaande fraaie groene en parkachtige omgeving. In totaal ontwikkelt AM op het landgoed ongeveer 83 woningen. Op het landgoed zijn nu zes woningen en twaalf appartementen gerealiseerd. Het volgende deelplan Watertuinen Noord en Zuid met een woningaanbod van grondgebonden woningen is in voorbereiding. Geïnteresseerden voor deze woningen kunnen zich aanmelden via www.mericibergen.nl. De verkoop start naar verwachting na de zomer.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media