Kennissessies van AM tijdens Provada Live terugkijken

AM presenteerde tijdens Provada Live op 3, 4 en 5 november een aantal inspirerende kennissessies onder de noemer ‘Inspired by'. Heeft u deze gemist? Deze zijn hieronder terug te kijken. Ook zijn er diverse boeiende 'Inspired by' podcasts te beluisteren met onderwerpen als gezonde gebouwen, gebieden en gedrag, over gedurfde duurzaamheid en deelmobiliteit en over de impact van corona op de stedelijke en gebiedsontwikkeling. Ook is hier onze nieuwe AM-video te bekijken. Hierin laten wij zien dat we niet zo maar een ontwikkelaar zijn, maar in verbinding willen staan met de samenleving door onze maatschappelijke thema’s, namelijk Healthy Urban Living & Working, Inclusieve Stad, Gedurfde duurzaamheid, Gelukkig leven en Stad- en gebiedmaker. Wij merken dat in deze tijd de thema’s gezondheid en geluk actueler zijn dan ooit. Benieuwd hoe wij ons inzetten om de kwaliteit van leven te verbeteren?

AM kennissessies

Health Hero Challenge

Nils Bonder, manager Healthy Urban Living bij AM sprak tijdens de AM kennissessie Health Hero Challenge twee leden van het expertteam van de Health Hero Challenge, namelijk Rinske Brand (eigenaar BRAND urban agency) en Edwin Gulickx (Directeur Rebel Group) over de ontwikkeling van het innovatieve gezondheidsconcept als resultaat van de tweedaagse pressurecooker. Wabe van Enk, hoofdredacteur PropertyNL begeleidde de sessie.

 

De impact van corona op de gebieds- en stedelijke ontwikkeling

Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM, ging  in gesprek met Co Verdaas, hoogleraar gebiedsontwikkeling van de TU Delft, Jan Kadijk, manager Kennis en Innovatie bij DGBC, Ben van Berkel, founder/principal UNStudio en founder UNSense over ‘De impact van corona op de gebieds- en stedelijke ontwikkeling’. Thema’s als gezondheid, duurzaamheid, welzijn, geluk zijn actueler dan ooit, en ook het tegengaan van eenzaamheid onder veel bevolkingsgroepen. Welke rol kan ruimtelijke ontwikkeling spelen om hier pro-actief mee om te gaan?

 

Deelmobiliteit: een gebiedsopgave

Maarten Markus, projectmanager Duurzaamheid bij AM,  gaf een presentatie over de whitepaper Deelmobiliteit: een gebiedsopgave. Maarten benadrukte de versnellende rol van deelmobiliteit in het verduurzamen van de stad en ging hierover in gesprek met Luca Bertolini, directeur Centre for Urban Studies en professor Urban & Regional Planning bij de Universiteit van Amsterdam en Aart de Koning, projectleider Ruimte & Mobiliteit bij Goudappel Coffeng.


AM Podcasts

Interview Inspired by AM Podcast #1: Maarten Markus over Gedurfde duurzaamheid en deelmobiliteit

‘Gedurfde duurzaamheid’ is een van de vijf kernthema’s van gebiedsontwikkelaar AM. Dat betekent ook buiten de gebaande paden gaan en onderwerpen oppakken die niet direct onder de eigen verantwoordelijkheid als ontwikkelaar vallen. Zoals deelmobiliteit: we gaan ons anders door de stad bewegen. AM-projectmanager Duurzaamheid Maarten Markus vertelt hierover: hij liet onderzoek doen naar wat de consument wil en wat de gevolgen zijn voor de inrichting van de stad.


Klik op de playbutton om de podcast hier af te spelen.

Interview Inspired by AM Podcast #2: Ronald Huikeshoven over gebiedsontwikkeling tijdens corona en de vijf thema’s van AM

Het zijn bijzondere tijden in Nederland. Maar wat krijgt de wereld van de gebiedsontwikkeling daarvan mee? We vragen het aan Ronald Huikeshoven, directievoorzitter van AM. Wat doet Corona met zijn vak? Wat zijn de gevolgen voor de woningmarkt? En gaan steden op termijn er anders uitzien door Corona? Ook gaat Ronald in op de vijf kernthema’s die AM nu drie jaar hanteert en die sturing geven aan de aanpak van het bedrijf.


Klik op de playbutton om de podcast hier af te spelen.

Interview Inspired by AM Podcast #3: Nils Bonder over gezonde gebouwen, gebieden en gedrag

Gezondheid wordt steeds belangrijker – dat hoeven we in deze tijd niemand uit te leggen. Gebiedsontwikkelaar AM formuleerde al drie jaar geleden ‘Healthy Urban Living & Working’ als een van de kernthema’s voor het bedrijf. Nils Bonder geeft het als manager Healthy Urban Living binnen AM vorm en inhoud. In Breda wil AM de gezondste wijk van Nederland realiseren, met de Health Hero Challenge. We spreken met Nils over gezonde gebouwen, gezonde gebieden en uiteindelijk over het gezond gedrag van mensen.


Klik op de play button om de podcast op deze pagina af te spelen.

 

AM-video: De maatschappelijke thema’s van AM

Graag delen wij onze nieuwe AM-video. Hierin laten wij zien dat we niet zo maar een ontwikkelaar zijn, maar in verbinding willen staan met de samenleving door onze maatschappelijke thema’s, namelijk Healthy Urban Living & Working, Inclusieve Stad, Gedurfde duurzaamheid, Gelukkig leven en Stad- en gebiedmaker. Wij merken dat in deze tijd de thema’s gezondheid en geluk actueler zijn dan ooit. Benieuwd hoe wij ons inzetten om de kwaliteit van leven te verbeteren?

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media