SYNCHROON en AM verwerven binnenstedelijke ontwikkellocatie in nieuwe stadswijk Merwede Utrecht

Synchroon en AM verwerven als Ontwikkelcombinatie Merwede-C een locatie van ruim vier hectare in de nieuwe stadswijk Merwede in Utrecht. Dit gebied maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Merwedekanaalzone. Op het terrein is ruimte voor 1.000 woningen en voor circa 10.000 m² aan voorzieningen. Met deze gebiedsontwikkeling krijgt het binnenstedelijke woonklimaat in de Domstad een forse impuls: aantrekkelijk wonen, vlakbij de binnenstad, passend bij de binnenstedelijke groeiambitie van de gemeente Utrecht.

Transformatie verouderd bedrijventerrein

De vraag naar woningen in Utrecht is groot; het wonen in de stad is populair. Het omzetten van verouderde bedrijventerreinen naar eigentijdse woongebieden voorziet in deze maatschappelijke behoefte. In Utrecht is de Merwedekanaalzone de belangrijkste plek om de groei van de stad te realiseren. In de herontwikkeling van dit gebied zet de Ontwikkelcombinatie Merwede-C nu een belangrijke stap, met de aankoop van een grote, centraal gelegen locatie in de nieuwe stadswijk Merwede. De Ontwikkelcombinatie gaat in nauw overleg met de gemeente Utrecht, andere eigenaren, omwonenden en belanghebbenden, een ambitieuze, hoogstedelijke, gezonde en duurzame gebiedsontwikkeling realiseren.

Merwede: gebied met ruimte voor vijf- tot zesduizend nieuwe woningen

Merwede is een gemengd gebied met ruimte voor vijf- tot zesduizend nieuwe woningen en voorzieningen zoals horeca, bedrijvigheid, creativiteit en winkels met een hoge kwaliteit aan groene openbare ruimte. Bijzonder is de keuze voor duurzame mobiliteit waardoor voetgangers en fietsers meer ruimte krijgen. Hierdoor ontstaat een autovrij openbaar gebied dat leidt tot een veilige en levendige omgeving.

De overkoepelende gebiedsontwikkeling wordt in deelplannen uitgewerkt. Een schetsontwerp van de Ontwikkelcombinatie Merwede-C, opgesteld door KCAP architecten, is inmiddels afgerond. Dit schetsontwerp is gebaseerd op het stedenbouwkundig plan voor Merwede dat is opgesteld door marco.broekman, urbanism research architecture. Alle eigenaren, waaronder AM en Synchroon en de gemeente Utrecht, werken gezamenlijk aan de gebiedsontwikkeling Merwede.

De locatie, waar voorheen drukkerij Roto Smeets was gevestigd, ligt middenin de Merwedekanaalzone. De koopovereenkomst is 1 december getekend. Naar verwachting start de eerste fase van de bouw medio 2020.

De plannen worden ontwikkeld door de nieuw opgerichte ontwikkelcombinatie Merwede-C. Dit is een samenwerking van Synchroon en AM. Synchroon is een dochteronderneming van TBI Holdings. AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Over SYNCHROON

Synchroon is continu toonaangevend op het gebied van duurzame binnen- en buitenstedelijke gebiedsontwikkeling. Het projectontwikkelingsbedrijf is sterk in de ontwikkeling en realisatie van woon- en winkelgebieden met bijzondere aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte. Synchroon behoort tot de grotere ontwikkelaars van Nederland en is een volle en zelfstandige dochter van TBI Holdings in Rotterdam. TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. Het zijn allen ondernemingen die beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media