Startsein nieuwe fase woonwijk Façade in Deurne

In aanwezigheid van wethouder Helm Verhees van de gemeente Deurne en de toekomstige bewoners, viert gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM de start bouw van de nieuwe fase van de woonwijk Façade in Deurne. In deze fase worden 63 woningen gerealiseerd, waarvan er 60 zijn verkocht. In totaal worden hier circa 130 woningen gebouwd.

Officiële handeling

Het startsein van de bouw wordt op 24 januari gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen in ’t Turfke in Deurne. Wethouder Helm Verhees en Jaap van Engelshoven, adjunct directeur AM Zuidwest, geven samen symbolisch het startsein voor de bouw.

“Er is veel vraag naar woningen in Deurne. We zijn dan ook voortvarend bezig om meer aanbod te creëren. Door de goede samenwerking tussen de gemeente en AM kunnen we deze woningen in de Spoorzone sneller realiseren dan gepland. Er ontstaat een gevarieerd gebied met voor elk wat wils. Dit sluit perfect aan bij onze filosofie van ‘betaalbaar en divers wonen’. Nu de volgende twee fasen van start gaan, raakt deze nieuwe woonbuurt in de St. Jozefparochie steeds meer af”, constateert wethouder Helm Verhees.

Façade

Façade ligt tussen het centrum van Deurne en de woonwijk St. Jozefparochie en ten zuiden van het spoor. Hier wordt het voormalige Spoorzonegebied van ruim zeven hectare getransformeerd naar een aantrekkelijke woonbuurt dichtbij het centrum met alle voorzieningen. Het betreft woningen met een klassieke architectuur voorzien van alle gemakken van nu. De 44 woningen in fase 1 en 2, waaronder rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaand geschakelde woningen en semi-bungalows, zijn reeds bewoond.

De nieuwe fase (3 en 4) omvat diverse woningtypes: rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, bungalows en vrijstaand geschakelde woningen met koopsommen vanaf €192.000,- V.O.N. Op dit moment zijn er nog drie twee-onder-een-kapwoningen te koop.

De woningen zijn ontworpen door Quant Architectuur & BAM Wooncollectie. BAM Wonen bouwt de woningen. De gemeente is verantwoordelijk voor de realisatie van de openbare ruimte.

Kijk voor meer informatie op: www.facadedeurne.nl

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media