Startsein bouw woningen tweede fase Rozenhof in De Groote Wielen ‘s-Hertogenbosch

Hertogbouw (AM, Dura Vermeer, Heijmans en Hendriks) heeft het startsein gegeven voor de bouw van zestien woningen uit de tweede fase van Rozenhof in De Groote Wielen in ’s-Hertogenbosch. De tweede fase bestaat uit 71 woningen waarvan er nu 47 in verkoop zijn. Het aanbod bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen in de prijsklasse van € 349.000 tot € 547.500. De 33 woningen uit de eerste fase van Rozenhof zijn allemaal verkocht en inmiddels opgeleverd.

Rozenhof ligt in De Hoven, een van de zes deelplannen van De Groote Wielen. De Hoven wordt een moderne, tuinstedelijke wijk dichtbij het water. De naam verraadt de bijzondere eigenschap van dit gebied: de woningen zijn opgesteld rondom openbare groene hoven. De Hoven is verdeeld in kwadranten, waarvan De Rozenhof er een is. Het plan ligt in het noordwestelijke kwadrant dat aan de noordzijde direct aan het water grenst.

Jaren dertig stijl
De zestien woningen uit de tweede fase van Rozenhof bestaan uit twaalf twee-onder-een-kapwoningen en vier vrijstaande woningen. De ruime woningen hebben een vloeroppervlak van 228 m² tot 280 m². De woningen met een karakteristieke jaren dertig stijl zijn ontworpen door LT Architecten. Rozenhof ademt en combineert alle kwaliteiten van de architectuur uit die tijd met hedendaags  comfort en moderne technieken. De stijlkenmerken aan de buitenkant zijn direct herkenbaar: brede overstekken, erkers en dakkapellen. Maar ook van binnen is die uitstraling herkenbaar door bijvoorbeeld paneeldeuren, glas-in-loodramen, granieten vloer of visgraatparket. De bouw van Rozenhof is in handen van Dura Vermeer.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media