Startsein bouw woningen De Ankerplaats in Amsterdam

Tweede fase ontwikkeling Banne-Centrum

Banne Binnen CV (een samenwerking van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Woningstichting Rochdale) geeft 20 mei het officiële startsein voor de realisatie van 34 woningen in het plan De Ankerplaats. Met de start van de tweede fase in deontwikkeling van Banne-Centrum is de vernieuwing van De Banne weer een stap verder. De 34 woningen en de brede basisschool IKC De 7 Zeeën  worden gerealiseerd op de voormalige locatie van het winkelcentrum aan de Statenjachtstraat. Voor de ontwikkeling van De Ankerplaats zijn de resultaten van het woonwensenonderzoek benut. Het plan is hierdoor zoveel mogelijk is afgestemd op de wensen van de toekomstige bewoners. De verkoop is mede hierdoor voorspoedig verlopen en inmiddels zijn alle woningen verkocht.

AP Vogelvlucht 13-10-2014LR

Voor de start van de ontwikkeling van de Ankerplaats is eerst de eerste fase van BanneCentrum voltooid, zodat winkeliers van de oude locatie de gelegenheid kregen zich in het nieuwe centrum De Banne te vestigen. Dit centrum, dat eveneens door AM en Rochdale is ontwikkeld, omvat 54.500 m2 aan winkels, woningen en buurtvoorzieningen.

Het ontwerp van de woningen komt van Klunder Architecten uit Rotterdam. De verkoopprijzen van de verschillende typen woningen varieerden van € 138.898 tot € 178.203 v.o.n. op basis van een jaarlijks erfpachtcanon. De bouw is inmiddels van start gegaan en is in handen van BAM Woningbouw. De oplevering is naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar. Aan de derde en laatste fase, Banneplein, wordt momenteel hard gewerkt. Banneplein bestaat vanaf medio 2016 uit de realisatie van zowel appartementen als eengezinswoningen.

Officiële handeling
Voor de toekomstige bewoners en andere betrokkenen wordt op 20 mei een feestelijke bijeenkomst georganiseerd. Erna Berends (lid dagelijks bestuur gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord) verricht hierbij in samenwerking met de directie van Banne Binnen CV de officiële handeling, waarmee zij de start bouw van De Ankerplaats markeren.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media