Startsein bouw Nieuw Rustburg in Oud-Beijerland

Wethouder Ina van der Werf verricht officiële handeling

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft het startsein gegeven voor de realisatie van 23 woningen uit de eerste fase van nieuwbouwplan Nieuw Rustburg in Oud-Beijerland. Wethouder Ina van der Werf van de gemeente Oud-Beijerland heeft de officiële handeling verricht.
AM71320 LR

Woningaanbod
Binnen Nieuw Rustburg worden in totaal 41 woningen gerealiseerd. Het aanbod bestaat uit negentien appartementen, vier dijkwoningen en achttien grondgebonden woningen. Van de 23 woningen die nu in aanbouw gaan, is op dit moment nog één appartement beschikbaar. Naar verwachting worden de achttien eengezinswoningen uit de tweede fase nog dit jaar in verkoop gebracht. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 161.500 v.o.n. voor een appartement, vanaf € 299.500 v.o.n. voor een dijkwoning en vanaf € 255.000 v.o.n. voor een eengezinswoning. De bouw van de woningen is in handen van Stebru.

Nieuw Rustburg
Nieuw Rustburg ligt aan de rand van Oud-Beijerland tussen de Zinkweg en Spuidijk, De ligging tussen de dijk en de toegangsweg geeft de wijk een geborgen karakter. Het historische centrum en het recreatiegebied het Spui bevinden zich op loopafstand. Het appartementengebouw heeft vijf woonlagen, maar oogt kleiner door zijn pandsgewijze opbouw. De appartementen zijn voorzien van grote glaspuien en lage borstweringen, waardoor toekomstige bewoners kunnen profiteren van een ruime lichtinval en een weids uitzicht over het Spui en Oud-Beijerland. Het ontwerp van het gebouw sluit fraai aan op dat van de naastgelegen dijkwoningen. Tezamen met de eengezinswoningen, waarvan de architectuur aansluit op de naastliggende vrijstaande woningen en Zoomwijck, vormt de wijk een afwisselend geheel. Modern en met een knipoog naar het verleden. Het ontwerp van de woningen komt van Maat Architecten uit Rotterdam.

Profiel AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media