Startsein bouw De Hoffelijkheid in Hoef en Haag

Toekomstige bewoners verrichten officiële handeling.

Hoef en Haag CV (een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar BPD en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM) heeft het startsein voor de realisatie van 71 woningen in deelplan het Lint in Hoef en Haag feestelijk gevierd. Wethouder André Landwehr van de gemeente Vianen heeft samen met de toekomstige bewoners van deze nieuwe wijk de officiële handeling verricht. In het bijzijn van projectbetrokkenen en overige belangstellenden, legden zij de eerste funderingsbalk met elkaar.

Na het officiële moment gevierd te hebben op de bouwplaats, konden de nieuwe buren met elkaar verder kennismaken bij Stal Bosgoed. Het project De Hoffelijkheid bestaat uit twee fases van 59 en 12 woningen. Tevens waren de toekomstige bewoners van de 17 vrije kavels aan de Hoeveweg uitgenodigd.

André Landwehr: “Hoef en Haag (Vianen) heeft alles wat een mens zich kan wensen. Hoef en Haag wordt een geweldig dorp dat naast de randstedelijke ligging een heerlijke rustige, groene en waterrijke omgeving biedt. In Hoef en Haag en Vianen voel je je gelijk thuis. De stad en de voorzieningen blijven dichtbij. Welkom in onze gemeente!”

Raymond Stapel, projectmanager bij Hoef en Haag CV: “Met de bouw van deze 71 woningen is het begin van een mooie reeks in Het Lint aangebroken. We verwachten dat Hoef en Haag aan het einde van het jaar zo’n 400 nieuwe bewoners heeft!”

Over Het Lint

Echt buiten wonen doe je in Het Lint. Ruim, landelijk én met heerlijk veel water om je heen. Op de oeverwal groeit een nieuw dorpslint met woningen en groene doorzichten richting Plas Everstein en de aan te leggen watergeul Meander. Hier heb je veel keus in verschillende woningtypes in groottes. Allemaal met een schuine kap om de dorpse sfeer van Hoef en Haag te benadrukken. Opvallend aan Het Lint is dat alle woningen een ruime voor- en achtertuin hebben én dat je de auto op je eigen erf parkeert. De woningontwerpen in dorps-landelijke stijl zijn gemaakt door EVE Architecten.

Over Hoef en Haag

Hoef en Haag CV (een samenwerking tussen BPD en AM) ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag aan de Lek bij Vianen. In deze woonwijk worden circa 1.800 woningen gerealiseerd in de periode tot 2030. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de rivier De Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen, en op autoafstand van hartje Utrecht. Hier woon je echt dorps-landelijk aan het water en toch vlakbij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek.

Kijk voor meer informatie op www.hoefenhaag.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media