Startsein bouw De Eilanden in Hoog Dalem Gorinchem

Wethouder Erik Rijsdijk van de gemeente Gorinchem en de ontwikkelcombinatie Vof Ooster-Linge 2 hebben het startsein gegeven voor de bouw van 61 woningen op de locatie De Eilanden in de wijk Hoog Dalem in Gorinchem. Vof Ooster-Linge 2 is een samenwerkingsverband van Heijmans Vastgoed en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. In totaal worden er 84 woningen gerealiseerd.

Officiële handeling

Het startsein van de bouw werd gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwplaats. Erik Rijsdijk, wethouder van de gemeente Gorinchem, gaf samen met Monique van Reijen, adjunct directeur AM Midden, symbolisch het startsein voor de bouw. Samen met de kinderen die in De Eilanden gaan wonen, plantte Erik Rijsdijk een boompje en bloembollen bij het nieuwe informatiecentrum van Hoog Dalem.

De Eilanden

De eerste fase van het project met 61 woningen is onderdeel van het plan “De Eilanden” dat uiteindelijk bestaat uit 84 woningen (fase 1). De Eilanden ligt in het noorden van de nieuwbouwwijk Hoog Dalem. Het deelgebied is, net zoals de eerder realiseerde deelgebieden Fort Steurgat, Fort Blauwkapel en Fort Hinderdam, opgezet in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bijzonder is dat de woningen gelegen zijn op eilanden met een weids uitzicht op water en groen.

De woningen in het project “De Eilanden”

Het aanbod bestaat uit 42 rijwoningen, achttien twee-onder-een-kapwoningen en één vrijstaande woning met oppervlaktes variërend van 115 m² tot 177 m². De koopsommen variëren van € 235.000 tot € 615.000 von. Van de 61 woningen die nu gebouwd worden zijn er nog zes te koop. De bouw is in handen van Bouwcombinatie Hoog Dalem V.O.F. (Heijmans Vastgoed BV en BAM Wonen) en de oplevering is naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar.

Van de 2e deelfase van fase 1 staat de bouw gepland voor derde kwartaal van dit jaar. Van de 23 woningen die gerealiseerd worden, zijn er nog zeventien te koop. Deze ruime woningen hebben een oppervlakte van 149 m² tot 165 m² en worden verkocht vanaf € 310.000 von. Met de woonconfigurator kunnen toekomstige bewoners zelf de woning naar eigen wens indelen en inrichten.

Kijk voor meer informatie op www.hoogdalem.nl

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media