Startsein bouw 15 duurzame woningen in Mierlo-Hout

Duurzaam wonen met lage energierekening voor bewoners.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans geven op 23 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein voor de bouw van vijftien sociale koopwoningen in het project Houtse Akker in Mierlo-Hout. Wethouder Frans Stienen van de gemeente Helmond verricht in het bijzijn van de nieuwe bewoners een officiële handeling om de start van de bouw te vieren. Deze bijzonder energiezuinige woningen beperken de impact op het klimaat en bieden bewoners voordeel door het gebruik van zonnepanelen en HR++ isolatieglas. In totaal worden in het plan 63 woningen in verschillende fasen gerealiseerd. VOF Houtse Akker is een samenwerking van AM en Heijmans. Alle woningen zijn verkocht.

Houtse Akker ligt op een mooie locatie in Mierlo-Hout dichtbij diverse voorzieningen. Mierlo-Hout maakt deel uit van Helmond, maar heeft een dorps karakter behouden. Het plangebied wordt begrensd door de Houtsestraat, de Eikenwal, de Kromme Haagdijk en het Eindhovens kanaal. Een fijne plek om te wonen. Zo loopt er een fraai wandelpad langs de brede groenstroken en is er een kindvriendelijk plantsoen. Houtse Akker sluit qua vormgeving en architectuur aan bij plangebied Akkers, waar woningen zijn gebouwd met overwegend moderne architectuur en met toepassing van veel natuurlijke materialen. Het ontwerp komt van INBO architecten. Voortgaand op het al aanwezige groen en water wordt het plan ingericht. Dit is onder meer te zien in het brede straatprofiel. De bouw is in handen van Heijmans. De oplevering is naar verwachting in de zomer van 2017.

Duurzaam wonen

De tweelaagse woningen zijn standaard voorzien van zonnepanelen, HR++ beglazing en hebben door de hele woning vloerverwarming. Verder hebben de huizen kunststof buitenkozijnen en zijn hierdoor onderhoudsarm. Met een energieprestatiecoefficient (EPC) van 0,4 zijn de huizen bijna energieneutraal, waardoor kopers fors kunnen besparen op hun energiekosten.

De woningen zijn door de gemeente Helmond gelabeld als sociale koopwoningen, waardoor er onder meer sprake is  van een inkomensgrens voor de aankoop van een woning. Alle woningen zijn verkocht met een vanafprijs van € 188.000 v.o.n. Meer informatie over het plan Houtse Akker is te vinden op www.houtseakker.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Voor meer informatie: www.am.nl.

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

 Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media