Start verkoop luxe appartementen Xavier

Markante woontoren versterkt woonfunctie Zuidas Amsterdam.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en BPD starten vandaag de verkoop van 49 luxe appartementen in nieuwbouwproject Xavier aan de Zuidas in Amsterdam. Het luxueuze gebouw ligt tussen de Gustav Mahlerlaan en George Gershwinlaan en bestaat in totaal uit 49 koop- en 110 vrije sector huurappartementen, vier commerciële ruimten van in totaal circa 300 m² en een parkeergarage met 122 plaatsen. AM, BPD en vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance tekenden eerder, tijdens de vastgoedbeurs Provada, een turnkey-overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van de 110 huurappartementen in Xavier.

xavier-low-res

De 75 meter hoge woontoren heeft 21 verdiepingen en twee lagere woongebouwen van zes verdiepingen. De 49 royale koopappartementen worden gerealiseerd op de tiende tot en met 21e verdieping van de woontoren. Het woningaanbod bestaat uit twee-, drie- en vierkamerappartementen en zeven topappartementen, waaronder het penthouse. De appartementen hebben een woonoppervlakte variërend van 65 tot 314 m². Bij elk type heeft de koper de keuze voor een Modern of Classic indeling, waarbij de indeling van de woning zoals de grootte van de slaapkamer en/of situering van de keuken, badkamer van elkaar verschilt. De prijzen de appartementen variëren van € 335.000 tot € 2.725.000 v.o.n. op basis van jaarlijkse erfpachtcanon.

Exclusief exterieur en interieur

Xavier krijgt een exclusieve uitstraling aan zowel de buiten- als de binnenzijde van het gebouw. De appartementen hebben een kwalitatief hoog afwerkingsniveau, een zongeoriënteerde buitenruimte, hoge plafonds en veel lichtinval dankzij de grote raampartijen. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd met 122 plaatsen. Xavier zal de woonfunctie van de Zuidas verder versterken. Het ontwerp is van KENK Architecten te Amsterdam. Xavier is een vervolg op de samenwerking voor het succesvol verkochte appartementengebouw OPZUID, ook een ontwikkeling van AM en BPD.

Planning

De bouw van Xavier is begin juni gestart. De oplevering staat gepland voor eind 2018. De realisatie is in handen van Waal. Medio 2018 wordt begonnen met de verhuur. Meer informatie over de koopappartementen is te vinden op www.xavier020.nl. Kijk voor de huurappartementen op www.hureninxavier.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 320.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media