Start verkoop Larense Veld fase 2 in Almere Haven

Op dinsdag 11 juni start gebiedsontwikkelaar AM met de verkoop van de tweede fase van het project Larense Veld in Almere Haven. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan de succesvolle (gebieds-)ontwikkeling van de eerste fase in 2018. De nieuwe woonbuurt wordt gebouwd in de vorm van een intiem hofje rondom een groengebied en ligt in de nieuwe wijk De Laren, omringd door bos en park. Dit woongebied omvat uiteindelijk circa 450 woningen.

 

Net als in de eerste fase bestaat het project uit 51 aardgasvrije en energie-neutrale woningen waarvan 41 ruime hoek- en rijwoningen en 10 twee-onder-een-kapwoningen. Ze worden gebouwd in de populaire stijl van de jaren dertig naar een ontwerp van Schippers Architecten BNA uit Den Haag. De realisatie van de bouw is in handen van BAM Wonen en de start van de bouw staat gepland voor eind 2019. De hoek- en rijwoningen beginnen met prijzen vanaf € 315.000 euro v.o.n., de twee-onder-een-kapwoningen starten vanaf € 445.000 euro v.o.n.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de woningen Tijdens de eerste fase is een onderzoek uitgevoerd onder de geïnteresseerden om hun wensen op dit thema in beeld te brengen. De resultaten van het onderzoek waren aanleiding om alle woningen aardgasvrij en energieneutraal aan te bieden. In de tweede fase worden wederom alle woningen aardgasvrij en energie-neutraal uitgevoerd. Elke woning beschikt standaard over een innovatief verwarmingssysteem. Een lucht-water-warmtepompinstallatie in combinatie met zonnepanelen levert warmte en energie. De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van de woningen is 0,0. Kopers kunnen daardoor een hogere hypotheek krijgen, alsmede een rentekorting bij veel banken.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media