Start verkoop energieneutrale woningen Eilanden van Sion, derde eiland

Landelijk en duurzaam wonen aan het water.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start zaterdag 10 december met de verkoop van 51 energieneutrale woningen op het derde eiland van de Eilanden van Sion in RijswijkBuiten. Op Eiland de Oevers worden verschillende woningtypes gerealiseerd, die elk een eigen uitstraling krijgen. Alle woningen liggen aan het water en worden voorzien van een duurzaam energiesysteem. Belangstellenden zijn welkom van 11.00 tot 13.00 uur in het informatiecentrum RijswijkBuiten aan de Van Rijnweg 3b in Rijswijk.

Duurzaam wonen

Op de Oevers worden 51 duurzame woningen in verschillende woningtypes gerealiseerd. De woningen zijn ruim (124 tot 149 m²) en energieneutraal (energieprestatie coëfficiënt van 0,0) door de voorziening van een duurzaam energiesysteem met een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Met dit systeem wordt de woning op duurzame wijze verwarmd, gekoeld en voorzien van duurzame elektriciteit. Kopers kunnen ook voor de optie nul-op-de-meter kiezen. Hierbij wordt de duurzame opwekking van het energiesysteem uitgebreid, zodat ook het huishoudelijk energiegebruik (wassen, drogen, koken, etc.) kan worden gecompenseerd met duurzame opwekking. Hierbij wordt ook de garantie gegeven dat gedurende tien jaar de installaties voldoende opwekken om het gebouwgebonden en huishoudelijk energiegebruik te compenseren (op basis van gemiddeld gebruik).

Architect Gert de Graaf van Groosman heeft zich bij het ontwerp van dit eiland laten inspireren door de Hollandse polders en boerderijen. De huizen hebben hierdoor een landelijke uitstraling door de Louvre luiken en het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen. Net als bij het eerste en het tweede eiland liggen alle tuinen van de woningen aan het water en beschikken zij over een vlonder of aanlegsteiger aan het open (vaar)water dat in verbinding staat met Delft en het Westland. Op Eiland de Oevers worden negentien tussenwoningen, zestien hoekwoningen en zestien twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 292.500 tot € 470.000 v.o.n., inclusief een luxe keuken en hoogwaardig sanitair en tegelwerk. Meer informatie over het project is te vinden op www.wonenopeeneiland.nl.

Tijdens de start verkoop is er verkoopdocumentatie beschikbaar en is het verkoopteam aanwezig  om vragen te beantwoorden. De Eilanden van Sion is een gezamenlijke ontwikkeling van AM en VolkerWessels Vastgoed. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw.

RijswijkBuiten

De komende tien jaar gaat de zuidkant van Rijswijk ingrijpend veranderen. Tussen nu en 2023 worden in het gebied 3500 woningen gerealiseerd. RijswijkBuiten wordt een een duurzame wijk, die wordt gekenmerkt door de ruime opzet en een groene en waterrijke omgeving. Zie voor meer informatie ook www.rijswijkbuiten.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie voor meer informatie www.am.nl.

Download PDF 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media