Start verkoop eerste fase Stadswerven in Dordrecht

Aanvang realisatie nieuw stedelijk gebied voor wonen, werken en recreëren
Ontwikkelaar OCW (AM, Dura Vermeer en J.P. van Eesteren) start op 8 maart de verkoop van de eerste 24 eengezinswoningen in Stadswerven. De woningen zijn gesitueerd in het zuidelijke deel van Stadswerven, aan de toekomstige jachthaven. De noodzakelijke voorbereidingen op de bouwwerkzaamheden zijn getroffen en binnenkort wordt gestart met het bouwrijp maken van het eerste deelgebied door de gemeente Dordrecht.
Luchtfoto

Stadswerven ligt tegen de historische binnenstad van Dordrecht en heeft een goede aansluiting op de aanwezige infrastructuur. Het gebied bevindt zich als schiereiland tussen het Wantij en de Beneden Merwede. Hier wordt een levendig stedelijk woonmilieu gecreëerd met een mix aan functies voor wonen, werken en recreëren. De aanwezigheid van het water en haar samenhangende kwaliteit is een belangrijke drager in het plan. Rondom het Wantij dat het ‘binnenmeer’ en hart van Stadswerven gaat vormen, worden diverse afzonderlijke woonbuurten en activiteiten gerealiseerd. Een nieuw te realiseren brugverbinding op de kop van Stadswerven zorgt voor een goede ontsluiting van de oude binnenstad voor voetgangers en fietsers. Bij de aanlanding van de brug wordt een horecacluster met een waterplein gecreëerd, waarmee deze plek een aantrekkelijk verblijfsgebied voor inwoners uit Dordrecht en omgeving zal worden.

Woningaanbod eerste fase
De eerste fase wordt gerealiseerd in deelgebied B-zuid, dat zich op loopafstand bevindt van Villa Augustus en het Energiehuis met diverse culturele voorzieningen. De 24 eengezinswoningen worden in drie verschillende typen aangeboden. Binnen elk type woning zijn er een aantal keuzemogelijkheden in de afwerking en/of indeling van de woning. Alle woningen beschikken over één of meerdere parkeerplaatsen op eigen terrein. Het ontwerp van de woningen is van Mulleners en Mulleners. De woningen hebben alle het energielabel A+ en zijn bijzonder energiezuinig te noemen. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 219.500 v.o.n. De bouw van de woningen is in handen van bouwcombinatie Dura Vermeer/JP van Eesteren.

De start verkoop vindt plaats op 8 maart van 13.00 tot 15.00 uur in de Biesboschhal aan de Maasstraat op Stadswerven. Zie ook www.stadswerven.nl.

Eigen kavels
Naast de 24 woningen die in verkoop worden gebracht, biedt de gemeente Dordecht de mogelijkheid tot particulier opdrachtgeverschap op Stadswerven. De gemeente start op 8 maart vanaf 09.00 uur bij DordtYart (Biesboschhal, Maastraat 11 op Stadswerven) met de uitgifte van de kavels. Zie voor meer informatie www.dordtseruimte.nl.
Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media