Start-up Thorb maakt winnaars Reinvent The Habitat Challenge bekend

Start-up Thorb heeft de winnaars bekendgemaakt van de wereldwijde challenge #ReinventTheHabitat. Met #ReinventTheHabitat heeft Thorb iedereen met eigenwijze of radicaal andere ideeën over wonen en de bouwsector uitgedaagd om deel te nemen. Met de winnende concepten zet Thorb de eerste stap naar de ambitie om de kostprijs van een woning te halveren, mét behoud van woongeluk. Initiatiefnemers van Thorb zijn AM, BAM Wonen en Eigen Haard.

Challenge met bijna tweehonderd (inter)nationale deelnemers een succes

Thorb heeft bijna tweehonderd concepten ontvangen die voldeden aan een of meer van de gestelde criteria; zowel volledige concepten als veelbelovende breinopeners. Op basis van de belangrijkste criteria zijn de vijf finalisten geselecteerd. Deze partijen bieden oplossingen om op de snelste en meestbelovende manieren de kosten van wonen te verlagen en het woongeluk te maximaliseren.

Vijf finalisten, twee winnaars

De afgelopen maanden hebben de vijf finalisten hun concept gepitcht voor de initiatiefnemers van Thorb, te weten AM, BAM Wonen en Eigen Haard. Na uitgebreide en zorgvuldige overweging hebben Thorb en haar initiatiefnemers twee winnaars geselecteerd.

RAW Module
Een slim, modulair concept met mogelijkheden om de kosten van huisvesting in de toekomst te verlagen en het woongeluk te verbeteren. Het systeem is goed doordacht en (bijna) marktklaar. Het concept is al gebouwd in Zuid-Afrika én wordt momenteel bewoond. Thorb verwacht het concept daardoor snel te kunnen ontwikkelen en opschalen.

Qupz
Qupz heeft volgens Thorb en haar initiatiefnemers een vernieuwende visie en een groot potentieel. Dat zit onder meer in de sector-overstijgende platformbenadering. Partnerpartijen kunnen hun eigen woonruimtes ontwerpen en bewoners kunnen een plug-en-play huis kiezen van hun favoriete lifestyle-merk.

Testen in Delft

Thorb gaat direct aan de slag met de twee winnende concepten. Samen met RAW Module gaat de start-up werken aan een configuratie voor de Nederlandse markt. Deze configuratie wordt vóór het einde van 2018 gebouwd en getest op The Green Village in Delft. Samen met Qupz gaat Thorb eerst aan de slag met de gedetailleerde engineering en verdere digitale ontwikkeling voordat begonnen wordt met bouwen en testen van dit concept.

Voor meer informatie neem contact op met Thorb: Henry Draijer via hello@thorb.world of 06 – 27 169 419

Over Thorb

Thorb is een startup die de huidige woonbranche opschudt. Thorb streeft ernaar wonen radicaal betaalbaarder te maken met als uitgangspunt: het woongeluk van bewoners. Met de challenge #ReinvenTtheHabitat daagt Thorb iedereen in binnen- en buitenland uit om hun eigenwijze of radicaal andere idee over wonen in te dienen. Voor de winnende concepten is grond gereserveerd waar in 2018 de eerste testwoningen worden gebouwd. De woningen worden getest op opschaalbaarheid, want uiteindelijk zullen ze in grote getale in Nederland gebouwd worden. Thorb is in 2016 ontstaan en wordt gesteund door gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, bouwer BAM Wonen en woningcorporatie Eigen Haard.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. AM werkt samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. Thorb is één van de initiatieven waarmee AM een bijdrage levert aan toekomstige kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over BAM Wonen

BAM Wonen staat voor topkwaliteit tegen de beste prijs. Met innovatieve, duurzame en onderscheidende producten en diensten zet BAM Wonen de toon in de wereld van wonen. Door te werken aan strategische initiatieven als Thorb, maakt BAM Wonen aangenamer wonen toegankelijk voor iedereen. Vandaag én morgen.

Over Eigen Haard

Eigen Haard zorgt dat zoveel mogelijk mensen betaalbaar wonen, in woningen van goede kwaliteit, in prettige wijken. De samenleving vraagt om coproductie en participatie. Met onder andere huurders, huurdersorganisaties en gemeenten. Eigen Haard heeft een open houding naar nieuwe ontwikkelingen en levert met Thorb een actieve bijdrage aan het betaalbaar maken van prettig wonen.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media