Start realisatie zes hofwoningen Hollandsche Werf in IJsselstein

Na de realisatie van de eerste tien woningen op het voormalig terrein van de gemeentewerf, beter bekend als Hollandsche Werf, is deze week gestart met de volgende zes woningen in het project aan de Hollandsche IJssel. In deze nieuwe buurt worden in nauwe samenwerking met de gemeente IJsselstein in totaal 49 woningen gerealiseerd. Hollandsche Werf CV is een samenwerking tussen riz bouw, Florie en Van den Heuvel, Van Wijk Aannemersbedrijf Nieuwegein en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM.

Naamloos-1

In het bijzijn van de kopers en verkopende makelaars (Reinerie Garantiemakelaars en Aarendonk makelaardij te IJsselstein) is met het slaan van de eerste heipalen gestart met de bouw van de volgende zes nieuwe woningen. “We merken dat er een toenemende belangstelling is voor de woningen. Mensen zien de kwaliteit van de plek. Je wandelt hier zo naar het centrum”, aldus Bart Aarendonk van het gelijknamige makelaarskantoor.

Het nieuwbouwproject Hollandsche Werf volgt op de succesvolle verkoop en realisatie van de deelplannen aan de Zomerweg en Eiteren van Oranje Nassaukades. De locatie bevindt zich evenals de eerste plandelen op loopafstand van het historische centrum van IJsselstein en ligt direct aan de Hollandsche IJssel. De nieuwe buurt ligt op korte afstand van diverse winkel-, sport- en culturele voorzieningen en heeft een goede aansluiting op belangrijke uitvalswegen.

Woningaanbod
De zes hofwoningen hebben een woonoppervlakte van circa 158 m2 en maken onderdeel uit van een cluster van tien woningen gelegen rondom een groen autovrij hof en direct aan de Hollandsche IJssel. Het ontwerp van de woningen komt van Inbo Architecten Woudenberg. Er zijn op dit moment nog enkele woningen beschikbaar met een koopsom vanaf € 319.000 v.o.n. De bouw van de woningen is in handen van Floriz vof (een samenwerking van Florie en van den Heuvel en riz bouw).

Naast de eengezinswoningen (type F) en de Hofwoningen (type E) worden er Kadewoningen aangeboden. De kadewoningen met een woonoppervlakte van circa 148 m2 beschikken over vrij uitzicht over de Hollandsche IJssel. Meer informatie over het plan en over de woningen is beschikbaar op www.oranjenassaukades.nl.

Profiel AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF

 

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media