Hoogste punt winkelcomplex in Brouwerspoort te Veenendaal bereikt

Deze week is het hoogste punt van de bouw van het plan Brouwerspoort in Veenendaal bereikt. Het plan omvat ruim 5.800 m² winkelruimte, 18 appartementen en een parkeerdek met ruim 200 parkeerplaatsen. Het project, gelegen in het kernwinkelgebied van Veenendaal, is ontwikkeld door Top Vastgoed en AM Real Estate Development (AM RED). Door de realisatie van Brouwerspoort wordt het succesvolle stadscentrum van Veenendaal uitgebreid met ruimte voor wonen, winkelen, horeca en cultuur.

Hoogvliet Beheer heeft de winkelruimte en het parkeerdek van Top Vastgoed en AM RED gekocht en vestigt er een Hoogvliet supermarkt van 2.900 m². Partijen voeren momenteel gesprekken met kandidaten voor de invulling van de overige commerciële ruimten. De 18 huurappartementen zijn verkocht aan een particuliere belegger.

De oplevering van het project vindt plaats voor de bouwvak van 2018. Bouwbedrijf De Vries en Verburg is de aannemer. Het ontwerp is van Moke Architecten uit Amsterdam. Het volledige projectmanagement is in handen van FiMek Estate uit Zaltbommel.

Top Vastgoed en AM RED ontwikkelen in Brouwerspoort gezamenlijk de bouwprojecten 10 en 12-13 in een 50/50 joint-venture, voor eigen rekening en risico. Top neemt daarbij de commerciële ontwikkeling van de plannen op zich, terwijl AM RED voor de technische uitwerking zorgt. Een groot gedeelte van het masterplan Brouwerspoort is inmiddels uitgevoerd. Met de bouwstart van project 12-13 komt de afronding van het complete plan Brouwerspoort in zicht.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media